Caruna

Kakor

Kakor

På Webbplatsen kan det användas kakor (cookies) och övriga dylika tekniker, som är små textfiler som skickas till Användarens webbläsare och som hjälper att utveckla Webbplatsens innehåll. Med hjälp av kakorna kan vi bl.a. samla in information om vilka sidor Användaren tittat på och vilken webbläsare och operativsystem Användaren använder.

Carunas Webbplats har både kakor placerade av Caruna och kakor från reklamnätverk, analystjänsteleverantörer och sociala medier. De här parterna kan samla in och behandla uppgifter som samlats in genom kakorna enligt sina egna dataskyddsprinciper.

Kakornas ändamål

På Carunas Webbplats används kakor bland annat för följande ändamål:

  • Uppföljning och analys av användning av tjänsten
  • förbättrande och personifierande av användarupplevelsen
  • förverkligande av chatt-tjänsten
  • riktande av innehåll
  • riktande av reklam på tredje parters webbsidor

Dessutom kan användaruppgifterna från Carunas Webbplats kombineras med Carunas kunduppgifter för att utveckla Tjänsterna och för att kartlägga kundernas behov. Caruna använder bland annat ett analysverktyg för kundbeteende som Fonecta erbjuder för analys av besökaruppgifterna. Ytterligare information om de kakor som används i den tjänst om Fonecta erbjuder finns på adressen https://www.fonecta.fi/info/hyodyllista-tietoa/tietoa-evasteista.

Du noterar väl att det på Carunas webbplats kan finnas länkar till videor och i samband med att man tittar på dem kan det hända att tjänsteleverantören i fråga samlar in och behandlar personuppgifter. Du får mera information om behandlingen på tjänsteleverantörens webbplats eller i tjänsten i fråga.

Kakornas giltighetstid

På Carunas Webbplats används både sessionsspecifika och permanenta kakor. Sessionsspecifika kakor raderas då Användaren stänger webbläsaren. Permanenta kakor lagras på Användarens enhet i en viss tid eller tills Användaren raderar dem. Giltighetstiden för permanenta kakor beror på kakan och kan som längst vara i några år.

Blockering av kakor

Du kan tillåta eller förbjuda kakor och lagra kakor som sparats på din enhet via inställningarna i din webbläsare. I flera webbläsare är det också möjligt att skilt förbjuda kakor från tredje parter. 

Utan kakor kan Carunas Webbplats och dess funktioner, t.ex. chat och inloggning till vår elektroniska tjänst, inte nödvändigtvis fungera som förväntat.