Sköt dina ärenden när som helst i Caruna+

I tjänsten Caruna+ kan du sköta dina elärenden då det passar dig. Du kan betala dina fakturor eller flytta betalningsdagen för en faktura, följa din elförbrukning eller uppdatera dina kunduppgifter. Caruna+ är tillgänglig dygnet runt både på webben och som mobilapplikation.

Sköt dina ärenden snabbast i chatten

Vi betjänar i chatten vardagar kl. 9–15. Under övriga tider hjälper vår kundbetjäningsrobot Carolina dig.

När det blir elavbrott

Ifall elen är avbruten och felet syns inte på kartan, gör felanmälan på vår strömavbrottskartans chat-tjänsten. Vi betjänar dig dygnet runt. 

Vid behov kan du ringa oss 0800 195 011.

Elvakt - beställ meddelanden om elavbrott

Du kan få information om planerade och oplanerade strömavbrott via e-post eller sms direkt till din mobiltelefon.

Du kan också få råd via telefon

Som privatkund hjälper vi dig vid nummer 0200 23222 (lna/msa). Tekniska ärenden tar vi hand om mellan 9-15 medan ärenden gällande fakturor och kontrakt sköts mellan 9-15. Ifall du ringer kundtjänsten utomlands ifrån, så ber vi dig använda nummer +358 20 520 5994 (priset för utomlands samtal).

Företagskunder betjänar vi på numret 0200 23424 (lna/msa) vardagar kl. 9–15.

Vanliga frågor

Hur meddelar jag att mina kontaktuppgifter ändrats?

Om dina kontaktuppgifter ändras, är det bra om du meddelar dina nya kontaktuppgifter i Caruna+  så snart som möjligt. Du kan också kontakta vår kundtjänst via chatten.

Jag har bytt elförsäljare, varför har jag fortfarande fått en faktura av Caruna?

Du har bytt elförsäljare, inte elöverföringsbolag. Elen överförs och elöverföringen faktureras alltid av ett lokalt elöverföringsbolag som Caruna. Du kan inte byta elöverföringsbolag eftersom varje område endast har ett bolag som överför el. Denna regel gäller därför att det inte är ekonomiskt vettigt att bygga och underhålla flera parallella nätverk på ett och samma område.