Tee vikailmoitus Carunalle

Voit tehdä meille ilmoituksen tiedossasi olevasta, kiireettömästä sähköverkon vikatilanteesta. Käsittelemme ilmoituksia klo 8—20. Käsittelyaika on noin 1—3 päivää. Ilmoitusta ei tarvita jos olet ilmoittanut asiasta puhelimitse tai jos tiedät, että samasta viasta on ilmoitettu jo aiemmin esimeriksi naapurisi toimesta.

Tarkista häiriökartta aina ennen vikailmoituksen tekemistä. Karttapalvelu päivittyy muutaman minuutin välein. Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa esimerkiksi vikapaikasta.

Kiireettömistä vioista ilmoitat kätevimmin lataamalla puhelimeesi Caruna+ mobiilisovelluksen, jolloin saamme vikapaikan tarkat tiedot saman tien. Voit käyttää myös vikailmoituslomaketta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Jos sähkökatko koskee vain rajattua aluetta, eli omaa kiinteistöäsi ja mahdollisesti naapuriasi, vika voi olla pienjänniteverkossa. Pienjänniteverkon vioista saamme tiedon ensisijaisesti asiakkailtamme.

Epäillessäsi pienjänniteverkon vikaa tai jos sinulla on tiedossa tarkka vikapaikka (esimerkiksi puu sähkölinjalla), voit soittaa vikailmoitusnumeroomme 0800 195 011. Numeroon voit ilmoittaa myös havaintosi ja huomiosi vian aiheuttajasta.

Jos haluat lähettää meille korvaushakemuksen, siirry sivulle Korvaukset sähkökatkoista ja vahingoista.