Sve
Eng
Vuosiraportti 2021

Caruna vuonna 2021

Olemme mukana asiakkaidemme arjessa - vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkomme sijoittuu Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Satakuntaan, Koillismaalle ja Joensuuhun. Kaikki yli 700 000 asiakastamme ovat toimintamme keskiössä. Vuoden 2021 aikana sähköä erilaisiin kohteisiin kuljettavan verkkomme kokonaispituus oli 88 100 kilometriä ja sen toimitusvarmuus oli 99,99 prosenttia.

Liikevaihto, M€

499,8

Tilikauden voitto, M€

46,6

Investoinnit, M€

140,1

Investoinnit, % liikevaihdosta

28,0
Sääntelymuutokset hidastavat sähköverkon uudistamista
Yhteiskunnan sähköistyminen on edellytys sille, että Suomi saavuttaa kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa. Kun sähkön käyttö ja sääriippuvaisen tuotannon osuus kasvaa, modernit ja älykkäät sähköverkot ovat avainasemassa. Me carunalaiset yhdessä kumppaneidemme kanssa teemme määrätietoisesti töitä sen eteen, että mahdollistamme puhtaan uusiutuvan energian jakelun ja että verkkomme kestää lisääntyvät säiden ääri-ilmiöt.
Tomi Yli-Kyyny, toimitusjohtaja
Lue lisää
Säävarmuuden lisäksi verkon tulee vastata toimintaympäristön muutoksiin
Tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme ja suomalaista yhteiskuntaa energiamurroksen läpi, jotta hiilineutraalius saavutetaan sille asetetussa aikataulussa. Vuonna 2021 päivitimme strategiaamme vastaamaan aiempaa paremmin nopeasti muuttuvaa tilannetta, jota kiihtyvä ilmastonmuutos ohjailee voimakkaasti. Tehtävämme on turvata laadukas, kustannustehokas ja vastuullinen sähkönjakelu asiakkaillemme kaikissa olosuhteissa.
Lue lisää

Poimintoja vuoden varrelta

Tavoitteena miljoona tyytyväistä asiakasta.

Aurinkopaneelit yleistyivät ja kiinnostus kasvaa

Aurinkopaneelit yleistyivät ja kiinnostus kasvaa

Vuonna 2021 verkkoalueellamme oli 12 060 aurinkosähkön pientuottajaa. Myös keväällä teettämämme kansalaiskysely osoitti aurinkoenergian kiinnostavan kuluttajia: aurinkopaneelien käyttö kiinnostaa 54 prosenttia suomalaisista.
Lue lisää
Jakeluhinnat alenivat Caruna Espoo Oy:n alueella

Jakeluhinnat alenivat Caruna Espoo Oy:n alueella

Laskimme sähkönjakelun hintaa Caruna Espoo Oy:n alueella keskimäärin 2,5 prosenttia. Hinnanalennus koski noin 226 000 asiakasta Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuun keskustassa.
Lue lisää
Anturit hälyttävät lumesta ja jäästä Rymättylässä

Anturit hälyttävät lumesta ja jäästä Rymättylässä

Lue lisää

Yritysvastuu on osa strategiaamme ja päivittäistä työtämme

Otamme tasapuolisesti huomioon kaikki vastuullisuuden näkökulmat: ympäristövastuun, sosiaalisen ja taloudellisen vastuun sekä hyvän hallintotavan. Vastuullisuusohjelmamme perustuu sidosryhmiemme vaatimuksiin ja tarpeisiin sekä missioomme auttaa asiakkaamme ja yhteiskunnan energiamurroksen läpi.

Kestävää sähkönjakelua

Kestävää sähkönjakelua

Perusliiketoiminnassamme tähtäämme asiakkaidemme häiriöttömän arjen turvaamiseen, toiminnan tehokkuuteen ja sidosryhmien luottamuksen ansaitsemiseen.
Lue lisää
Ilmastonmuutoksen torjuntaa

Ilmastonmuutoksen torjuntaa

Keskitymme päästöttömän energiantuotannon ja -käytön edistämiseen ja oman hiilijalanjälkemme pienentämiseen kohti hiilineutraaliutta.
Lue lisää
Työtä ja turvallisuutta

Työtä ja turvallisuutta

Työllistämme suoraan ja epäsuorasti noin 1 300 henkilöä Suomessa. Kehitämme urakoitsijaturvallisuutta ja henkilöstömme hyvinvointia.
Lue lisää

Lataa vuosiraportit itsellesi

Voit ladata vuosiraporttimme eri osiot itsellesi PDF-tiedostoina.