Sähköverkko sijaitsee väärässä paikassa

Sähköverkon muutostyöt

Siirry tilauslomakkeelle >

Hyvä tietää muutostöistä

Jos haluaisit muuttaa sähköverkon sijaintia, pyydä muutostyöstä tarjous oheisella lomakkeella. Kerro meille mahdollisimman tarkasti mitä haluat muutettavan ja millaiseksi. On tärkeää, että teet tarjouspyynnön heti suunnittelun alkuvaiheessa, koska tarjouksen laatiminen edellyttää usein aikaa vievää esisuunnittelua. Jos toivomasi muutos on mahdollista toteuttaa, saat meiltä kirjallisen tarjouksen muutostyöstä kuuden viikon sisällä. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, varaa lisäksi varsinaiselle muutostyölle aikaa vähintään kahdesta kolmeen kuukautta. Muutoksen hinta ja toteutusaika lasketaan aina tapauskohtaisesti ja löydät ne sinulle lähetettävästä tarjouksesta.

Tarjouspyynnöstä toteutukseen - muutoksen eteneminen lyhyesti

Tutustu alla oleviin esimerkkeihin sähköverkon muutostöistä

Uuden liittämiskohdan rakentaminen eri kohtaan tonttia tai tontin rajaa

Liittämiskohdalla tarkoitetaan kohtaa, jossa sähköliittymä kytketään liittymiskaapelilla sähkönsiirtoyhtiön sähkönjakeluverkkoon. Liittämiskohdan muutoksesta aiheutuvat muutostyöt toteuttaa aina sähkönsiirtoyhtiö.

Tällaisessa muutostyössä rakennamme uuden liittämiskohdan (maakaapelin pää, pylväs tai jakokaappi) tontin rajalle ja vanha liittymään sähköä syöttävä ilmalinja puretaan pois. Liittymiskaapelin suositeltu pituus on enintään 50 metriä. Laskemme  tarjouksen muutoskustannuksista ja toimitamme sen sinulle hyväksyttäväksi.

Koska liittymiskaapelin (liittämiskohdan ja asiakkaan pääkeskuksen välinen kaapeli) rakentaminen tontilla kuuluu asiakkaalle, tähän liittyvät  verkkopalvelutyöt veloitamme sinulta  voimassa olevan palveluhinnaston mukaan. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi mittarointi ja liittymän erotus verkosta, jotka sähköurakoitsijasi voi tilata meiltä yleistietolomakkeella.

Haluat rakentaa tontillesi uuden rakennuksen, mutta sähköpylväs sijaitsee suunnittelemallasi paikalla

Yhden haruksettoman tai tukivaijerittoman pienjännitepylvään siirto maksaa 500 euroa (sis. alv), jos siirto on enintään 10 metriä ja tehdään ilmalinjan suuntaisesti.

Ilmalinja haittaa suurten koneiden työtä pelloilla

Ilmalinja voidaan vaihtaa maakaapeliksi, tai se voidaan korottaa halutulta matkalta. Mikäli haluat tehdä itse kaapeliojan kaivu- ja peittotyöt omalla tontillasi, katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Ilmalinjaa korotetaan vaihtamalla linjaan pidemmät pylväät.