Teetän sähkötöitä tai muutoksia

Sähköverkon muutostyöt

Pyydä tarjous >

Hyvä tietää muutostöistä

Jos haluaisit muuttaa sähköverkon sijaintia, pyydä muutostyöstä tarjous oheisella lomakkeella. Kerro meille mahdollisimman tarkasti mitä haluat muutettavan ja millaiseksi. On tärkeää, että teet tarjouspyynnön heti suunnittelun alkuvaiheessa, koska tarjouksen laatiminen edellyttää usein aikaa vievää esisuunnittelua. Jos toivomasi muutos on mahdollista toteuttaa, saat meiltä kirjallisen tarjouksen muutostyöstä kuuden viikon sisällä. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, varaa lisäksi varsinaiselle muutostyölle aikaa vähintään kahdesta kolmeen kuukautta. Muutoksen hinta ja toteutusaika lasketaan aina tapauskohtaisesti ja löydät ne sinulle lähetettävästä tarjouksesta.

Tutustu esimerkkeihin sähköverkon muutostöistä:

Liittämiskohdan siirtäminen

Liittämiskohdalla tarkoitetaan kohtaa, jossa sähköliittymä kytketään liittymiskaapelilla sähkönsiirtoyhtiön sähkönjakeluverkkoon. Liittämiskohdan muutoksesta aiheutuvat muutostyöt toteuttaa aina sähkönsiirtoyhtiö.

Tällaisessa muutostyössä rakennamme uuden liittämiskohdan (maakaapelin pää, pylväs tai jakokaappi) tontin rajalle ja vanha liittymään sähköä syöttävä ilmalinja puretaan pois. Liittymiskaapelin suositeltu pituus on enintään 50 metriä. Laskemme tarjouksen muutoskustannuksista ja toimitamme sen sinulle hyväksyttäväksi.

Koska liittymiskaapelin (liittämiskohdan ja asiakkaan pääkeskuksen välinen kaapeli) rakentaminen tontilla kuuluu asiakkaalle, tähän liittyvät verkkopalvelutyöt veloitamme sinulta voimassa olevan palveluhinnaston mukaan. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi mittarointi ja liittymän erotus verkosta, jotka sähköurakoitsijasi voi tilata meiltä yleistietolomakkeella.

Sähköpylvään siirtäminen

Jos haluat rakentaa tontillesi uuden rakennuksen, mutta sähköpylväs sijaitsee suunnittelemallasi paikalla, voit tilata meiltä sähköpylvään siirtämisen. 

Yhden haruksettoman tai tukivaijerittoman pienjännitepylvään siirto maksaa 500 euroa (sis. alv), jos siirto on enintään 10 metriä ja tehdään ilmalinjan suuntaisesti.

Ilmalinjan maakaapelointi

Ilmassa kulkeva sähkölinja voi haitata esimerkiksi suurten maatalouskoneiden työtä pellolla. Ilmalinja voidaan vaihtaa maakaapeliksi tai sitä voidaan korottaa halutulta matkalta.

Jos haluat tehdä itse kaapeliojan kaivu- ja peittotyöt omalla tontillasi, katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Ilmalinjaa korotetaan vaihtamalla linjaan pidemmät pylväät. Kannattaa tutustua ohjeisiimme kaapelinnäytöstä tällä sivulla.

Tarjouspyynnöstä toteutukseen - muutoksen eteneminen lyhyesti