Aikeena tehdä muutoksia sähköpääkeskukseen? Huomioithan nämä asiat

Tilaa sähköpääkeskuksen muutos

Ota yhteyttä Tukesin valtuuttamaan sähköurakoitsijaan, jos sähköpääkeskuksen uusiminen on ajankohtaista esimerkiksi remontin yhteydessä. Valitsemasi sähköurakoitsijasi huolehtii keskuksen vaihdosta ja tilaa meiltä sähkönsyötön katkaisun työn ajaksi.

Teemme myös tarvittavat mittareihin kohdistuvat työt, joita ovat mittarin siirto, poisto, asennus tai vaihto. Sähköurakoitsijasi tilaa mittariin liittyvät työt meiltä yleistietolomakkeella. Laskutamme sinulta työt voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti.

Minne uusi sähköpääkeskus tulee sijoittaa?

Kun uusit sähköpääkeskuksen peruskorjauksen yhteydessä, tulee se sijoittaa kuten uudiskohteissa. Suositeltavin mittauskeskus on tontin rajalle sijoitettava niin sanottu pihakeskus, joka soveltuu sellaisenaan niin rakennusaikaiseen kuin lopulliseenkin käyttöön.

Muita keskuksen sijoitusvaihtoehtoja ovat auringolta ja sateelta hyvin suojattu ulkoseinä tai erillinen tekninen tila, josta on käynti suoraan ulos. Teknisen tilan tulee olla lukittu, mutta meillä sähkönsiirtoyhtiönäsi täytyy olla siihen pääsy. Riittää, jos tila on lukittuna putkilukolla tai tuplapesälukolla.

Mittauskeskusta ei tule sijoittaa sähköpylvääseen tai asentaa lukittuun tilaan, kuten eteiseen, autotalliin, varastoon tai autokatokseen.

Sähköpääkeskuksen muutos vaihe vaiheelta

  • Oma sähköurakoitsijasi tarkistaa sähkölaitteistosi tarvittavat muutostarpeet sähköpääkeskuksen muutosta varten
  • Sähköurakoitsijasi ilmoittaa sähköpääkeskuksen muutoksesta meille yleistietolomakkeella. Yleistietolomake tulisi lähettää meille viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.
  • Lähetämme sähköurakoitsijallesi sähköpostitse kopion hänen lähettämästään yleistietolomakkeesta. Sähköurakoitsijasi saa meiltä myös tekstiviestin, kun olemme tilanneet työn yhteistyöurakoitsijaltamme.
  • Yhteistyöurakoitsijamme tekee muutosta varten tarvittavat verkkopalvelutyöt noin viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Sähköurakoitsijasi huolehtii perusmaadoituksesta ja ylijännitesuojauksesta sekä tekee sähköjen käyttöönottotarkastuksen.
  • Työn valmistuttua lähetämme sinulle verkkopalveluhinnastomme mukaisen laskun