TIETOA TYÖMAISTA

TIETOA TYÖMAISTA

Rakennamme sähköverkkoa, joka kestää

Siirrämme sähköverkkoa maan alle, jotta arkesi rullaa keskeytyksettä joka päivä. Tavoitteenamme on, että sään aiheuttamat sähkökatkot vähenevät ja lyhentyvät. Kaapeloinnin lisäksi sähköverkon säävarmuutta parannetaan automatiikalla ja huoltotoimenpiteillä

Tähän mennessä maan alle on siirretty kaikkineen jo 52 % sähköverkostamme (Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy). Työ aloitettiin metsissä kulkevista keskijännitteisistä ilmajohdoista sekä haja-asutusalueilta, joilla asukastiheys ja siirrettävän sähkön määrä ovat suurimpia. Kesällä 2019 aloitimme pienjännitteisen sähköverkon uusimisen taajamissa, lähellä tiheästi asuttuja keskuksia. Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme.

Otathan turvallisuuden aina huomioon, kun liikut työmaan läheisyydessä:

  • Ethän koske maassa roikkuviin sähkölinjoihin, sillä niissä voi olla jännitettä
  • Ethän koske tai siirrä rakennusmateriaaleja. Mikäli johtokeloja tai muita materiaaleja pitää siirtää, kerrothan siitä meille esimerkiksi viestillä
  • Joskus on välttämätöntä rakentaa tiellä liikkujille väliaikaisia kulkureittejä
  • Vanhan sähköverkon purku tai uuden sähköverkon käyttöönotto saattaa aiheuttaa sähkönjakelussa lyhyitä katkoja, joista tiedotamme etukäteen. Onhan sinullakin jo käytössäsi Caruna Sähkövahti? Saat tekstiviestillä tai sähköpostiisi ilmoituksen, mikäli alueellasi on tiedossa sähkökatkoja.

Rakentamisen vaiheet

Sähköverkon rakentaminen kestää noin 1-2 vuotta ja se koostuu useammasta vaiheesta, joista vain osa näkyy asukkaiden arjessa.

  • Caruna tilaa projektin urakoitsijalta
  • Aloitamme sähköverkon suunnittelun, mikä kestää alueesta riippuen noin puoli vuotta
  • Suunnitelman valmistuttua aloitamme uuden sähköverkon rakentamisen. Rakentamisen kestoon vaikuttavat muun muassa maaston olosuhteet ja sää (esimerkiksi keväällä routa).
  • Käyttöönoton jälkeen vanha sähköverkko puretaan ja viimeistelytyöt aloitetaan. Viimeistelytöiden aikana sähköverkkomateriaali viedään alueelta pois. Pihat ja kadut siistitään vähintään siihen kuntoon, kun ne ovat olleet projektin alkaessa.
  • Viimeiseksi teemme vielä asiaan kuuluvat tarkastukset. Tarkastamme esimerkiksi, että uusi sähköverkko on asennettu vähintään standardin mukaiseen syvyyteen (70 cm maan pinnasta).

Tiedottaminen ja asiakaspalvelu

Tiedotamme rakentamisen edistymisestä muun muassa tekstiviestillä. Varmistathan, että meillä on oikeat yhteystietosi! Voit tarkastaa ja päivittää yhteystietojasi Caruna Plussassa

Vastaamme rakentamiseen liittyviin kysymyksiisi sosiaalisen median kanavissamme arkisin klo 8-16:

Facebook: www.facebook.com/caruna.fi
Twitter: www.twitter.com/CarunaSuomi
Instagram: @carunasuomi

Asiakastilaisuuksissa voit kysyä rakentamisesta

Kun alueella suunnitellaan sähköverkon parannushanketta, järjestämme alueen asukkaille asiakastilaisuuden. Tule kysymään hankkeen suunnittelusta Carunalaisilta ja urakoitsijalta. Tarjoamme pullakahvit!

Jos et päässyt paikalle, mutta asia kiinnostaa, tästä näet mistä keskustelimme.

Chattaa asiantuntijamme kanssa verkossa

Chatissä voit keskustella palveluasiantuntijamme kanssa arkisin klo 8-16 verkkosivullamme. Chat-ruutu ilmestyy tälle sivulle, kun olemme vapaana vastaamaan kysymyksiisi.

Usein kysyttyä sähköverkon rakentamisesta

Tutustu verkkosivullamme meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin sähköverkon rakentamisesta. 

Valokuidun yhteisrakentaminen

Rakennamme sähköverkkoa yhdessä muiden toimijoiden kanssa silloin, kun se on mahdollista. Tammikuussa 2019 aloitimme yhteistyön Telian kanssa. Sähköverkkojen yhteisrakentaminen on niin ympäristön kuin kansalaistenkin kannalta järkevä vaihtoehto, sillä parhaimmillaan se säästää alueiden asukkaita arkielämää haittaavilta toistuvilta kaivuutöiltä ja ympäristön kuormitus pienenee.

Moderni yhteiskunta perustuu laadukkaisiin tietoliikenneyhteyksiin, laajaan tietotekniikan hyödyntämiseen ja varmaan sähkönsaantiin

Yhteisrakentamisella pystymme varmistamaan tämän myös yhä useammalle pientaloalueelle ja aiempaa ympäristöystävällisemmin. 

Valokuitu tuo alueelle nopeimman, jopa 1 000 megabitin nopeudella toimivan internetyhteyden, mikä mahdollistaa parhaat mahdolliset digitaaliset palvelut. Valokuidun avulla alueen asukkaat ja yritykset saavat käyttöönsä esimerkiksi kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, video-, viestintä- ja terveyspalvelut. 

Oletko kiinnostunut nykyaikaisesta ja luotettavasta nettiyhteydestä?

Caruna rakentaa Lounais-Suomen alueella yhteistyökumppaninsa Telian kanssa valokuitua. Jos asut tällä alueella, sinun on mahdollista hankkia kiinteä nettiyhteys samalla, kun siirrämme sähköverkkoa maan alle. Valokuituverkon rakentamistyöt suunnittelee Carunan urakoitsija ja urakoitsija vastaa myös valokuituverkon rakentamisesta ja asentamisesta. Asiakkaan pihalla ja kotona tehtävien rakennustöiden suunnittelun toteuttaa Carunan urakoitsija.

Carunan rakentaman nopean valokuituyhteyden myynnistä vastaa Telia. He tulevat kertomaan liittymän hankinnasta alueilla, joissa valokuitua rakennetaan. Mikäli valokuitu on saatavillasi, saat Telialta kirjeen tai postikortin, jossa kerrotaan asiasta enemmän.