Rakennamme säänkestävää sähköverkkoa

Joskus esimerkiksi sää yllättää ja sähköt katkeavat. Näitä yllättäviä tilanteita pyrimme vähentämään uusimalla sähköverkkoa. Parannamme sähkönjakelua muun muassa siirtämällä sähköverkkoa maan alle. Siellä verkko on säältä suojassa, joten sähkökatkojenkin määrä vähenee. 

Uudistamme sähköverkkoamme niin taajamissa kuin haja-asutusalueilla. Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme. Jos haluat antaa palautetta työmaasta, se onnistuu mainiosti palvelun palautelomakkeella.

Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme.

Pidämme sähköverkosta huolta myös esimerkiksi sahaamalla sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden latvoja ja oksia.

Lue sähköverkon huoltamisesta

Työmaa näkyvissä, olethan varovainen

Liikuthan työmaamme lähellä varovaisesti. Siellä voi piillä monta vaaraa.

  • Maassa roikkuvissa sähkölinjoissa voi olla jännitettä - ethän koske niihin
  • Rakennusmateriaalit tai kaivureittien kepityksien tulee olla siinä, mihin ne on jätetty
  • Jos esimerkiksi johtokeloja täytyy siirtää, niin kerrothan siitä meille ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun

Joillakin työmailla saattaa olla väliaikaisia reittejä ja kiertoteitä, jotta kulkeminen alueella on turvallisempaa.

Näin työ etenee

Sähköverkon rakentaminen kestää noin 1-2 vuotta ja se koostuu useammasta vaiheesta, joista vain osa näkyy arjessasi.

  • Tilaamme projektin omalta urakoitsijaltaltamme
  • Aloitamme sähköverkon suunnittelun, mikä kestää alueesta riippuen noin puoli vuotta
  • Suunnitelman valmistuttua aloitamme uuden sähköverkon rakentamisen. Rakentamisen etenemiseen vaikuttavat muun muassa maaston olosuhteet ja sää.
  • Uuden sähköverkon käyttöönoton jälkeen vanha sähköverkko puretaan ja viimeistelytyöt aloitetaan. Viimeistelytöiden aikana sähköverkkomateriaali viedään alueelta pois ja alue siistitään vähintään siihen kuntoon, kun ne ovat olleet työmaan alkaessa.
  • Viimeiseksi tarkastamme, että kaikki on kunnossa ja varmistamme, että uusi sähköverkko on asennettu vähintään 70 cm syvyyteen

Kaapelikeloja Carunan työmaan lähellä.

Tiedottaminen ja asiakaspalvelu

Tiedotamme rakentamisen edistymisestä muun muassa tekstiviestein

Vanhan sähköverkon purku tai uuden sähköverkon käyttöönotto voi katkaista sähköt pois hetkellisesti. Tiedotamme katkoista etukäteen. Caruna Plussasta voi varmistaa, että meillä on oikeat yhteystietosi. 

Voit seurata rakentamisen edistymistä ja aikatauluja karttapalvelussamme, josta voit tilata myös alueesi työmaata koskevat viestit itsellesi.

Chatista saat vastauksen nopeasti

Verkkosivujemme chatissä voit keskustella palveluasiantuntijamme kanssa arkisin klo 8-16. Chat-ruutu ilmestyy oikeaan alalaitaan, kun olemme vapaana vastaamaan kysymyksiisi.

Kysy  somessa arkisin klo 8-16

Facebook: www.facebook.com/caruna.fi 
Twitter: www.twitter.com/CarunaSuomi

Asiakastilaisuuksissa kuulet ajankohtaista alueesi rakentamisesta

Kun suunnittelemme parannushanketta, järjestämme alueen asukkaille asiakastilaisuuden. Tule kysymään hankkeen suunnittelusta carunalaisilta ja urakoitsijalta. Jos et päässyt kuulolle, löydät esitysmateriaalit ja webinaaritallenteet verkkosivultamme.

Carunan asukaspalvelu tavattavissa

Carunan asukaspalvelu kiertää taajamissa tiedottamassa työmaista, kuuntelemassa asukkaita ja myös opastamassa sähkönjakeluun liittyvissä asioissa. Asukaspalvelu varmistaa, että olet tyytyväinen rakentamiseemme kaikkien työvaiheiden aikana. Asukaspalvelu opastaa myös palveluidemme käyttöönotossa. 

Tervetuloa jututtamaan asukaspalvelua!

Tervetuloa jututtamaan asukaspalvelua!

Sitoudumme niin maankäytön vastuullisuuteen kuin työturvallisuuteen

Rakentamisen vaikutukset otetaan huomioon niin, että ne ovat mahdollisimman lieviä tai jopa myönteisiä ympäristölle, maanomistajille ja muille sidosryhmille.

Kierrätämme 95 % sähköverkosta puretusta materiaalista. Vuosien 2016-2019 aikana poistimme noin 1 150 pylväsmuuntamoa pohjavesialueilta.

Vastuullisuuteen kuuluu myös työntekijävastuu, ja panostamme aliurakoitsijoidemme työturvallisuuden kehittämiseen. Lanseeraamamme ei-sähköammattilaisille suunnatun sähkö- ja työturvallisuuskoulutuksen Caruna-kortti) on käynyt jo yli 1 500 aliurakoitsijaa. Lue lisää koulutuksesta.

Caruna-kortti on jo yli 1 500 ei-sähköammattilaisen taskussa.

Rakennamme sähköverkkoa yhdessä muiden toimijoiden kanssa aina, kun se on mahdollista. Sähköverkkojen yhteisrakentaminen on niin ympäristön kuin kansalaistenkin kannalta järkevä vaihtoehto, sillä parhaimmillaan se säästää alueiden asukkaita arkielämää haittaavilta toistuvilta kaivutöiltä. Myös ympäristön kuormitus pienenee.

Moderni yhteiskunta perustuu laadukkaisiin tietoliikenneyhteyksiin, laajaan tietotekniikan hyödyntämiseen ja varmaan sähkönsaantiin

Yhteisrakentamisella pystymme varmistamaan tämän myös yhä useammalle pientaloalueelle ja aiempaa ympäristöystävällisemmin. Valokuitu tuo alueelle nopeimman, jopa 1 000 megabitin nopeudella toimivan internetyhteyden, mikä mahdollistaa parhaat mahdolliset digitaaliset palvelut.

Valokuidun avulla alueen asukkaat ja yritykset saavat käyttöönsä esimerkiksi kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, video-, viestintä- ja terveyspalvelut.

Ota yhteyttä Valokuituseen, jos nykyaikainen ja luotettava nettiyhteys kiinnostaa

Caruna rakentaa Lounais-Suomen alueella yhteistyökumppaninsa Valokuitusen kanssa valokuitua. Jos asut tällä alueella, sinun on mahdollista hankkia kiinteä nettiyhteys samalla, kun siirrämme sähköverkkoa maan alle.

Valokuituverkon kaivureitin suunnittelusta, rakentamisesta ja asentamisesta vastaa Carunan urakoitsija. Asiakkaan pihalla ja kotona tehtävien rakennustöiden suunnittelun toteuttaa Carunan urakoitsija.

Carunan rakentaman nopean valokuituyhteyden myynnistä vastaa Valokuitunen. He tulevat kertomaan liittymän hankinnasta alueilla, joissa valokuitua rakennetaan. Mikäli valokuitu on saatavillasi, saat Valokuituselta kirjeen tai postikortin, jossa kerrotaan asiasta enemmän.