Joskus esimerkiksi sää yllättää ja sähköt katkeavat. Näitä yllättäviä tilanteita pyrimme vähentämään uusimalla sähköverkkoa. Parannamme sähkönjakelua muun muassa siirtämällä sähköverkkoa maan alle. Siellä verkko on säältä suojassa, joten sähkökatkojenkin määrä vähenee. Pidämme sähköverkosta huolta myös esimerkiksi sahaamalla sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden latvoja ja oksia.

Uudistamme sähköverkkoamme niin taajamissa kuin haja-asutusalueilla. Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme.

Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme.

Lue sähköverkon huoltamisesta

Näin työ etenee

Sähköverkon rakentaminen kestää noin 1-2 vuotta ja se koostuu useammasta vaiheesta, joista vain osa näkyy arjessasi.

  • Tilaamme projektin omalta urakoitsijaltaltamme
  • Aloitamme sähköverkon suunnittelun, mikä kestää alueesta riippuen noin puoli vuotta
  • Suunnitelman valmistuttua aloitamme uuden sähköverkon rakentamisen. Rakentamisen etenemiseen vaikuttavat muun muassa maaston olosuhteet ja sää.
  • Uuden sähköverkon käyttöönoton jälkeen vanha sähköverkko puretaan ja viimeistelytyöt aloitetaan. Viimeistelytöiden aikana sähköverkkomateriaali viedään alueelta pois ja alue siistitään vähintään siihen kuntoon, kun ne ovat olleet työmaan alkaessa.
  • Viimeiseksi tarkastamme, että kaikki on kunnossa ja varmistamme, että uusi sähköverkko on asennettu vähintään 70 cm syvyyteen

Kaapelikeloja Carunan työmaan lähellä.

Työmaa näkyvissä, olethan varovainen

Liikuthan työmaamme lähellä varovaisesti. Siellä voi piillä monta vaaraa.

  • Maassa roikkuvissa sähkölinjoissa voi olla jännitettä - ethän koske niihin
  • Rakennusmateriaalit tai kaivureittien kepityksien tulee olla siinä, mihin ne on jätetty
  • Jos esimerkiksi johtokeloja täytyy siirtää, niin kerrothan siitä meille ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun

Joillakin työmailla saattaa olla väliaikaisia reittejä ja kiertoteitä, jotta kulkeminen alueella on turvallisempaa.

Kerromme rakentamisesta muun muassa tekstiviestein

Vanhan sähköverkon purku tai uuden sähköverkon käyttöönotto voi katkaista sähköt pois hetkellisesti. Tiedotamme katkoista etukäteen. Ota käyttösi Sähkövahti, jonka kautta saat tiedon nopeasti kännykkääsi. Caruna Plussasta voi varmistaa, että meillä on oikeat yhteystietosi.

Voit seurata rakentamisen edistymistä ja katsoa aikataulun karttapalvelusta. Voit tilata myös työmaata koskevat viestit itsellesi.

Asiakastilaisuuksissa kuulet ajankohtaista alueesi rakentamisesta

Kun suunnittelemme parannushanketta, järjestämme alueen asukkaille asiakastilaisuuden. Tule kysymään hankkeen suunnittelusta carunalaisilta ja urakoitsijalta. Jos et päässyt kuulolle, löydät esitysmateriaalit ja webinaaritallenteet verkkosivultamme.

Chatista saat vastauksen nopeasti

Verkkosivujemme chatissä voit keskustella asiakaspalvelumme kanssa arkisin klo 8-16. Muina aikoina chatrobottimme Casper on paikalla vastaamassa kysymyksiisi.

Kysy  somessa arkisin klo 8-16

Facebook: www.facebook.com/caruna.fi 
Twitter: www.twitter.com/CarunaSuomi