Joskus esimerkiksi sää yllättää ja sähköt katkeavat. Näitä yllättäviä tilanteita pyrimme vähentämään uusimalla sähköverkkoa.

Parannamme sähkönjakelua muun muassa siirtämällä sähköverkkoa maan alle. Siellä verkko on säältä suojassa, joten sähkökatkojenkin määrä vähenee. Pidämme sähköverkosta huolta myös esimerkiksi sahaamalla sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden latvoja ja oksia.

Seuraa rakentamista karttapalvelusta

Voit seurata rakentamisen edistymistä ja katsoa aikataulun karttapalvelusta. Voit tilata myös työmaata koskevat viestit itsellesi.

Vanhan sähköverkon purku tai uuden sähköverkon käyttöönotto voi katkaista sähköt pois hetkellisesti. Tiedotamme katkoista etukäteen. Ota käyttösi Sähkövahti, jonka kautta saat tiedon nopeasti. Caruna Plussasta voi varmistaa, että meillä on oikeat yhteystietosi.

Asiakastilaisuudessa kuulet alueesi suunnitelmasta

Kun suunnittelemme sähköverkon parantamishanketta, järjestämme alueen asukkaille asiakastilaisuuden. Kutsu tilaisuuteen tulee tekstiviestillä. Jos et päässyt kuulolle, löydät esitysmateriaalit ja -tallenteet verkkosivultamme.

Voit tarkastella kotisi lähellä olevaa työmaata karttapalvelustamme.

Näin sähköverkon rakentaminen etenee

Sähköverkon rakentaminen kestää noin 1-2 vuotta ja se koostuu useammasta vaiheesta, joista vain osa näkyy arjessasi.

  • Tilaamme projektin omalta urakoitsijaltaltamme
  • Aloitamme sähköverkon suunnittelun, mikä kestää alueesta riippuen noin puoli vuotta
  • Suunnitelman valmistuttua aloitamme uuden sähköverkon rakentamisen. Rakentamisen etenemiseen vaikuttavat muun muassa maaston olosuhteet ja sää.
  • Uuden sähköverkon käyttöönoton jälkeen vanha sähköverkko puretaan ja viimeistelytyöt aloitetaan. Viimeistelytöiden aikana sähköverkkomateriaali viedään alueelta pois ja alue siistitään vähintään siihen kuntoon, kun ne ovat olleet työmaan alkaessa.
  • Viimeiseksi tarkastamme, että kaikki on kunnossa ja varmistamme, että uusi sähköverkko on asennettu vähintään 70 cm syvyyteen

Kaapelikeloja Carunan työmaan lähellä.

Työmaa näkyvissä, olethan varovainen

Liikuthan työmaamme lähellä varovaisesti.

  • Maassa roikkuvissa sähkölinjoissa voi olla jännitettä - ethän koske niihin
  • Rakennusmateriaalien ja kaivureittien merkintäkeppien tulee olla siinä, mihin ne on jätetty
  • Jos materiaaleja, kuten johtokeloja, täytyy siirtää, niin kerrothan siitä asiakaspalveluumme

Työmaan läheisyydessä voi olla väliaikaisia reittejä ja kiertoteitä, jotta kulkeminen alueella on turvallisempaa.