Caruna lyhyesti

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa noin 700 000 asiakkaalleen Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa.

Verkon toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden, jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman häiriötön sähkönsaanti kaikissa olosuhteissa. Säänkestävä, älykäs sähköverkko luo myös pohjan tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa digitaaliset palvelut kasvavat, liikenne sähköistyy ja kuluttajasta tulee energian tuottaja. Yli 87 300 kilometrin pituinen sähköverkkomme on 76 kertaa Suomen pituinen.

Carunalla on kaksi verkkoyhtiötä - poikkeavat toisistaan merkittävästi

Caruna Espoo Oy on kaupunkiyhtiö, jonka kaapelointiaste on korkea ja jolla on paljon asiakkaita jakamassa yhden verkkometrin kustannuksia. Caruna Espoo Oy on Suomen edullisimpien sähköyhtiöiden joukossa. Caruna Oy toimii pääosin haja-asutusalueilla, missä ylläpidettävää, rakennettavaa ja kunnostettavaa verkkoa on paljon. Verkon pituus asiakasta kohden on 168 metriä asiakasta kohden Caruna Oy:n alueella. Caruna Espoo Oy:n alueella vastaava luku on 36 metriä asiakasta kohden.

Caruna on perustettu 2014, mutta sen tarina alkoi jo vuonna 1912 paikassa nimeltä Karuna, jossa uusi sähköyhtiö aloitti toimintansa. Siirrämme sähköä yli 100 vuoden kokemuksella. Me pidämme huolta, että sähkö kulkee ja asiakkaidemme arki on helppoa. Haluamme ennen kaikkea turvata häiriöttömän sähköntoimituksen ja parannamme sähköverkkoamme jatkuvasti. Tämän ansiosta voit esimerkiksi tuottaa sähkösi itse ja myydä ylijäämäsähkön eteenpäin.

Meillä työskentelee noin 300 henkilöä ja työllistämme hankkeissamme välillisesti 1 000 henkilöä  eri puolilla Suomea. Toimintaamme sääntelee Energiavirasto, joka valvoo sähköverkkoliiketoimintaa Suomessa. 

Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Elo (7,5 %) ja Keva (12,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat OMERS Infrastructure (40 %) ja First Sentier Investors (40 %).