Caruna lyhyesti

Huolehdimme sähkönjakelusta sekä ylläpidämme, kunnostamme ja rakennamme säänkestävää sähköverkkoa yli 700 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa.

Verkon toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden, jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman häiriötön sähkönsaanti kaikissa olosuhteissa. Säänkestävä, älykäs sähköverkko luo myös pohjan tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa digitaaliset palvelut kasvavat, liikenne sähköistyy ja kuluttajasta tulee energian tuottaja. Yli 88 000 kilometrin pituinen sähköverkkomme on 76 kertaa Suomen pituinen.

Meillä on kaksi verkkoyhtiötä: Caruna Espoo Oy ja Caruna Oy

Caruna Espoo Oy on kaupunkiyhtiö, jonka kaapelointiaste on korkea ja jolla on paljon asiakkaita jakamassa yhden verkkometrin kustannuksia. Caruna Espoo Oy on Suomen edullisimpien sähköyhtiöiden joukossa. Caruna Oy toimii pääosin haja-asutusalueilla, missä ylläpidettävää, rakennettavaa ja kunnostettavaa verkkoa on paljon. 

Caruna toimii pääasiallisena sähkönjakeluyhtiönä näissä kunnissa: Katso listaus!

Caruna on perustettu vuonna 2014, mutta tarinamme alkoi jo vuonna 1912 paikassa nimeltä Karuna, jossa uusi sähköyhtiö aloitti toimintansa. Siirrämme sähköä yli sadan vuoden kokemuksella. Pidämme huolta, että sähkö kulkee ja asiakkaidemme arki on helppoa. Ennen kaikkea haluamme turvata häiriöttömän sähköntoimituksen, ja parannamme sähköverkkoamme jatkuvasti. Tämän ansiosta voit esimerkiksi tuottaa sähkösi itse ja myydä ylijäämäsähkön eteenpäin.

Meillä työskentelee noin 300 henkilöä, ja työllistämme hankkeissamme välillisesti yli tuhat henkilöä eri puolilla Suomea. Työmme kotimaisuusasteeksi on arvioitu sata prosenttia. Toimintaamme sääntelee Energiavirasto, joka valvoo sähköverkkoliiketoimintaa Suomessa. 

Carunan omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Elo (7,5 %) sekä kansainväliset sijoittajat KKR (40 %), Ontario Teachers' (40 %) ja AMF (12,5 %).