Caruna Innovations

Miten sähkönsiirtoyhtiö vastaa tulevaisuuden tarpeisiin?

Sähköverkkojen rakentamisessa siirrytään toimitusvarmuuden parantamisesta seuraavaan vaiheeseen. Tulevaisuudessa sähköverkko on palvelualusta, joka tarjoaa asiakkaille aiempaa paremmin erilaisia sähköön liittyviä palveluja. Sähkö siirtyy jatkossa verkosta asiakkaalle, mutta myös asiakkaalta verkkoon ja asiakkaiden välillä. Asiakas voi saada sekä tuloja että säästää rahaa, kun hän käyttää sähköenergiaa fiksusti.

Tämän sivuston kautta pääset tutustumaan uusimpiin innovaatioihimme ja palveluihimme!

Moderni teknologia tekee sähköverkosta älykkään

Carunan tavoitteena on hyödyntää asiakkaiden dataa nykyistä älykkäämmin. Kun kotien sähkönkulutustietoon lisätään ulkoista dataa, kuten sää- ja lämpötilatietoja, saamme nopeasti tarkkaa tietoa poikkeuksellisista kulutuksen muutoksista tai häiriöistä. Automaattinen analyysi nostaisi esimerkiksi kodin poikkeuksellisen usein tapahtuvat sähkökatkokset nopeasti esille. Se paljastaisi myös tarkemmin, missä vika piilee – ulkoisessa sähköverkossa vai kodin sisäisessä verkossa. Tarkemman tiedon valossa pääsisimme heti korjaamaan poikkeukselliset häiriöt, ja sähköt normalisoituisivat nopeammin.

Analytiikkaa kerätään myös verkon suunnittelua varten. Mallinnamme järjestelmässämme jatkuvasti sitä, kuinka paljon sähköä kuluu tulevaisuudessa. Tämän avulla pystymme vahvistamaan verkkoa oikeissa kohdissa ja oikeaan aikaan.

Mihin verkkoyhtiö hyödyntää teköälyä?

Tekoäly on päivän kuuma peruna toimialasta riippumatta. Myös Carunalla on tutkittu, testattu ja hyödynnetty tekoälyä hyödyntäviä toimintoja niin asiakkaan sähkönsaannin takaamiseen kuin myös sisäisten prosessien tehostamiseen.

Tekoälyn mahdollisuuksia on tutkittu Carunalla jo parin vuoden ajan ja muutamia onnistuneita sovelluskohteita tekoälyn eri osa-alueilta on päätynyt jo osaksi päivittäistä työtämme. Carunalla sovelletut menetelmät vaihtelevat kuvantunnistuksen hyödyntämisestä kunnossapidon tarpeisiin aina investointiprojektien valmistumisen ennustamiseen koneoppimista hyödyntäen. Myös esimerkiksi myrskyihin varautumistasoa ennustava työkalu on osoittautunut hyödylliseksi tiedolla johtamisen työkaluksi, kun organisaatio varautuu sään ääri-ilmiöihin.

Kehitämme palveluita asiakkaidemme tarpeisiin

Kehittämisemme lähtökohta on se, että pidämme asiakkaamme ajan tasalla häntä koskevista muutoksista sekä sähkön asiantuntijana neuvomme ja suosittelemme asiakkaallemme sopivia energiaratkaisuja.

Työmaat-karttapalvelussa asiakkaamme, maanomistaja tai kuka tahansa ohikulkija saa helposti ajantasaista tietoa sähköverkon rakennustyömaan alueesta ja aikataulusta. Hän voi tilata itselleen työmaan tapahtumista kertovat työmaaviestit, antaa palautetta ja ottaa yhteyttä.

Oman kodin tai yrityksen rakentajalla taas on monta muistettavaa ja huolehdittavaa asiaa. Meidän vastuullamme on mahdollistaa vaivaton sähköliittymän hankinta ja sähköjen kytkentä. Tilausseurannan avulla rakentaja saa ajantasaista tietoa työmaan sähköistämisen vaiheista ja vastuista.

Haluaisitko tietää lisää? Laita sähköpostia innovaatiotiimille!

Verneri Kohonen Verneri Kohonen, innovaatiopäällikkö
verneri.kohonen@caruna.fi
Mika Suomi Mika Suomi, innovaatiopäällikkö
mika.suomi@caruna.fi

  • Ajantasainen tieto sähköverkon työmaista ja häiriötilanteista
  • Oman kohteen sähkönkäytön tiedot, ennakoiva kulutusneuvonta ja sähkönsäästövinkit
  • Verkkopalveluun liittyvät omat sopimukset sekä laskut ja maksamisen ratkaisut
  • Ketterä tilausten tekeminen ja seuranta sekä nopea chat-palvelu
  • Sähkönmyyntiyhtiöiden ja sähköurakoitsijoiden räätälöidyt palvelut
     

 

Kehitimme palvelun, jonka avulla asiakkaamme voivat kilpailuttaa kodin energiaratkaisut kuten aurinkopaneelit ja sähköauton latauspisteet. Klikkaa linkkiä alta saadaksesi lisätietoa!