Vi träffas på marknadsplatsen!

BLOGG

17.05.2019 kl. 11:00
Det var en varm sommardag för cirka tio år sedan när jag och min man kom på den fina tanken om att börja bygga eget hus. Inte var det ju något speciellt, eftersom mången finländare även i dag fattar samma beslut. Nu i efterhand kunde vi förstås ha låtit konkurrensutsätta mången sak på webben: valet av energisystem, solpanelsleverantörer och elmontörer.

Det kändes arbetsdrygt att leta efter nya lösningar mitt i det turbulenta byggandet. Vi gjorde på det traditionella sättet och nog blev det ju färdigt så här också. Tanken om att vi kanske skulle ha förverkligat något nytt och innovativt, om det hade funnits tid och ett ställe där man kunde hitta information, blev dock kvar.

Nu erbjuds byggare en massa ny teknik i allt från uppvärmning till elektrifiering av hemmet. Informationen är emellertid utspridd. Energiaktörernas marknadsplats är ett initiativ för produktion av förnybar energi med solpaneler, för såväl nybyggare som renoverare. Det är enkelt att hitta elentreprenörer och konkurrensutsätta elförsäljare. Det finns ett tillförlitligt utbud av lösningar som möjliggör laddning av elbilar.

Motverka klimatförändringen och börja producera solel

Omställningen och digitaliseringen inom elsektorn ändrar energibranschen och Caruna vill skapa nya tjänster för att underlätta kundernas vardag. Caruna Marknadsplats är ett exempel på en sådan tjänst. Vi vill främja användningen av ren energi tillsammans med våra servicepartner och göra det möjligt för kunderna att producera el själv för att motverka klimatförändringen. Marknadsplatsen är ett forum där man kan nätverka, diskutera åsikter, utvärdera leverantörer och hitta den rätta lösningen för just det egna behovet.

Om det hade funnits en heltäckande tjänst med jämförelsemöjligheter och kommentarer eller tips från andra användare, kanske vårt eget hem skulle ha kunnat få nya tekniska lösningar. Av erfarenhet kan jag nu konstatera att ett husbygge inte bara handlar om att bläddra i inredningstidningar eller gå i möbelaffärer. Det är en stor mängd val som ska göras redan före den första synliga kakelplattan eller eluttaget, för att inte tala om energisystem.

I vårt stora projekt var min pappa lyckligtvis med som bärande kraft, han förde arbetet aktivt framåt och fungerade som informationskälla. Nu är det Caruna Marknadsplats som får agera informationskälla i energifrågorna. Välkommen för att bekanta er med den nya tjänsten!

caruna.fi/carunan-markkinapaikka

caruna.sharing.message_new
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon