Tomi Yli-Kyyny har utnämnts till Carunas verkställande direktör

Tomi Yli-Kyyny har utnämnts till Carunas verkställande direktör

Carunas styrelse har utnämnt NN till bolagets nya verkställande direktör. Tomi Yli-Kyyny tillträder sin nya post kommande vår.

Tomi Yli-Kyyny övergår till sitt nya uppdrag från Vapo Oy, där han arbetat som verkställande direktör sedan år 2011. Tidigare har Tomi Yli-Kyyny arbetat som vd för Pohjola Vakuutus samt i olika positioner inom företagsledningen för Pohjola Yhtymä.

”Vi letade efter en erfaren direktör för Caruna och Yli-Kyyny starka och mångsidiga erfarenhet som verkställande direktör inom olika branscher är speciellt värdefull för Caruna med tanke på bolagets följande utvecklingsskede. Yli-Kyyny kommer att fortsätta genomföra Carunas omfattande nätförbättringsprojekt och är rätt person att leda Carunas sakkunniga personal och öka samarbetet med både kunder och intressegrupper,” säger Juha Laaksonen, ordförande för Carunas styrelse.

Caruna förnyar och utvecklar sitt nät kraftigt så att det ska motsvara framtida behov som styrs av t.ex. den kraftiga elektrifieringen av trafiken och ökningen av splittrad produktion av förnybar energi.

”Energibranschen är i ett intressant skede och genomgår stora förändringar just nu. För tillfället vill vi fortsätta att bygga ett nät som tjänar våra kunder och samhället under flera årtionden framöver. Det känns fint att nu kunna ta del av bygget av ett framtida energisystem och arbeta för Finlands ledande elöverföringsbolag,” avslutar Yli-Kyyny.

Jyrki Tammivuori fortsätter som tillfällig verkställande direktör för Caruna tills NN tillträder sin nya post i bolaget.

Läs mer