Kosti Rautiainen har utsetts till direktör för Carunas elnätsenhet och Jyrki Tammivuori till vice verkställande direktör

PRESSMEDDELANDE

05.01.2018 kl. 09:19
Kosti Rautiainen har utsetts till direktör för Carunas elnätsenhet. Han går över till uppdraget från sin nuvarande post som direktör för Maintpartner Oy:s energiverksamhet. Tidigare har han jobbat på Ekokem och Fortum där han bland annat startade upp solenergiverksamhet i Indien. Rautiainen inleder sitt uppdrag senast den 18 mars 2018.

"Jag önskar Kosti Rautiainen välkommen till Caruna. Genom utnämningen kompletteras vår ledningsgrupp med både stark kompetens inom energibranschen och gedigen erfarenhet av förändringsledning. Omvälvande förändringsarbete pågår vid vår reformerade elnätsenhet. Arbetet hjälper oss att svara på kraven i den föränderliga verksamhetsmiljön. Utnämningen stöder de ändringar i Carunas ledningssystem som inletts tidigare ifjol", säger Carunas VD Tomi Yli-Kyyny.

"Framtiden för elöverföring erbjuder utmärkta utsikter bland annat i fråga om förnybar energi. Det är fint att få komma in i en bransch som undergår snabba förändringar och som på sätt eller annat berör allas vardag. Caruna är ett framåtblickande företag med unik kompetens", säger Kosti Rautiainen som inleder sina uppgifter som direktör för elnätsenheten under våren.

Carunas nuvarande ekonomichef Jyrki Tammivuori har utnämnts till ekonomi- och vice verkställande direktör. Utnämningen trädde i kraft den 1 januari 2018.

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon