En egen gudgamling till Caruna – jobb till ungdomen, vän till gamlingen

NYHETER

14.04.2020 kl. 09:31
Caruna deltar i åldringsvårdsföretag Gubbes lycklig ålderdom-fadderverksamhet. Med hjälp av fadderverksamheten hjälper man ensamma gamlingar och anställer ungdomar till ett meningsfullt arbete.

Gamlingar får hjälp och sällskap varje vecka och samtidigt anställer Gubbe ungdomar till ett meningsfullt deltidsarbete för ett år framåt. Gubbe verkar överallt i Finland närä med kommunernas hemsjukvård.

– Det är fint att vara med att stödja det här viktiga projektet, för ensamheten berör många gamlingar. Företagsfadder möjliggör för en ensam gamling att ha en egen personlig vän som ger glädje och hjälp två timmar varje vecka under ett år, berättar Carunas kommunikations- och samhällsrelationsdirektör Anne Pirilä.

– För tillfället har vi redan 23 företagsfaddrar och vi hoppas att så många som möjligt ger sig in i att göra lätt gott. Gubbe är en ny slags icke-medicinsk äldreservice som håller gamlingen aktiv, hjälper i vardagens sysslor och ger samtidigt säkerhet för hela familjekretsen. Dessutom skapar vi meningsfullt arbete till ungdomar, berättar Gubbes verkställande direktör och grundare Sandra Lounamaa.

Mer information: https://www.onnellinen-vanhuus.fi/ (på finska)

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon