Eldistributionens kvalitet förbättras genom att modernisera flera nätstationer i Carunas nätområde i Koillismaa under åren 2020–2021

PRESSMEDDELANDE

28.04.2020 kl. 11:26
I Carunas norra nätområde i Koillismaa finns det flera gamla nätstationer som ska moderniseras i år och nästa år, så att de motsvarar framtida behov i år och nästa år. Med projektet förbättrar man eldistributionens kvalitet och tillförlitlighet för invånarna och företagen i området. Anläggningar förnyas i nätstationer som varit i bruk länge, och några stationer byggs ut.

Taivalvaara nätstation i Taivalkoski moderniseras och byggs ut 2020. Utbyggnadsarbeten utförs även i Kuusamo nätstation, och Iso-Syöte nätstation moderniseras i Pudasjärvi.

År 2021 är det dags för Säynäjävaara och Viipusjärvi nätstationer i Kuusamo. Säynäjävaara station moderniseras och byggs ut, och Viipusjärvi station moderniseras.

”Det handlar om ett betydelsefullt projekt som har som syfte att förbättra elkvaliteten och -distributionen i området. Reparationsarbeten i nätstationerna borde inte påverka eldistributionen för invånarna i området. Byggarbeten medför viss byggplatstrafik, vilket kan påverka rörelsen i området”, berättar Carunas projektchef Miia Wallén.

I alla projekt är entreprenören är Omexom.

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon