Caruna röjer områden med hjälp av helikopter i skärgårdsområdet mellan Hangö och Ingå 11.9.—13.10.

NYHETER

08.09.2017 kl. 08:43
Från och med 11 september till 13 oktober utför Caruna underhållsarbeten i Södra Finland på skärgårdsområdet mellan Hangö och Ingå. Syftet är att öka elförsörjningens leveranssäkerhet genom att från en helikopter såga av grenar som sträcker sig över ledningsområden med mellanspänningsledningar.

Carunas samarbetspartner Heliwest Oy kommer att röja området med hjälp av helikopter under den ljusa tiden på dygnet och då vädret tillåter om vardagar kl. 8—17. Under röjningsarbetet då grenar sågas av kommer helikoptern att flyga på en ungefär 20—50 meters höjd.

Vi beklagar bullerstörningar som orsakas av röjningen med helikopter. Vi strävar efter att anpassa helikopterns flyghöjd och hastighet till området. Om möjligt strävar vi även efter att antingen flyga runt eller att flyga på en högre höjd runt gårdar med djur.

Under röjningsarbetet kommer elmontörer att röra sig i terrängen där de ser till att grenarna sågas av på ett sätt som uppmärksammar säkerheten på området. Ifall Heliwest har behov att förvara helikoptern på privat mark, kommer vi att avtala om det i förväg. Röjningsarbetet kräver inga åtgärder av våra kunder eller markägare.

Tilläggsuppgifter:

Carunas kundtjänst, tfn 0200 23 222 (vardagar kl. 8—16)
Dick Lindholm, verkställande direktör vid Heliwest Oy, tfn 040 552 212
Jan-Erik Luther, utvecklingschef vid Heliwest Oy, tfn 040 71 69 692

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon