Caruna och Tusby kommun bygger kabelnät till bostadsmässan i Regementsparken

PRESSMEDDELANDE

21.03.2018 kl. 09:00
Tusby kommun och Caruna genomför planering och bygge av el- och telenät samt lokal gatubelysning som ett samarbetsprojekt. Caruna har burit huvudansvaret att driva igenom projektet och konkurrensutsatt en gemensam entreprenör som ska ansvara för bygge av tele-, el- och gatubelysningsnätet på bostadsmässan i Tusby.

Tusby kommun låter bygga gatubelysningen samt ett mikroledningsnät som täcker hela området. I samma ledningsnät kan man vid behov installera olika teleoperatörers optiska fibrer. Således skapar vi kostnadsbesparingar.

En gemensam konkurrensutsättning är effektiv och har flera fördelar. Arbetsskedena kan slutföras på en gång då en enda part ansvarar för hela kabeldragningen. Då man anlitar en gemensam entreprenör som bygger hela nätverket kan även entreprenören själv utnyttja sina resurser effektivare. Denna gång utvaldes Voimatel Oy som entreprenör för bygget av elnätet.

“Caruna har genomfört liknande gemensamma upphandlingar tidigare, t.ex. i samarbete med Salo och S:t Karins. Den här gången provar vi att arbeta enligt samma modell men nu för första gången med Tusby. Vi tycker det är väldigt positivt att Tusby inlett samarbetet med oss med en mycket öppen inställning,” säger Arto Hirvonen, nyckelkundchef vid Caruna. 

Bygget av elnätet påbörjas i maj och blir färdigt i oktober 2018.

“Den gemensamma upphandlingen har medfört kostnadsbesparingar. Därtill har vi haft möjlighet att konkurrensutsätta entreprenören som bygger mikroledningsnätet där de optiska fibrerna ska placeras”, säger Tuomo Sipilä, programchef för Regementsparken i Tusby.

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon