Caruna fortsätter med höjd beredskap – hundratals proffs med i reparationspersonal i terräng

AVBROTTS-MEDDELANDE

02.01.2019 kl. 09:00
Enligt väderprognoserna fortsätter onsdagens stormvindar fram tills eftermiddag. Caruna har ökat sin personal i felreparation och kundtjänst. Vi följer med väderprognoserna och anpassar vårt arbete enligt prognoserna och fellägen. Flest fel har förekommit i områden i Sydvästra Finland, Västra Finland och Satakunta.

Enligt de senaste väderprognoserna fortsätter de ovanligt hårda vindbyarna fram tills eftermiddagen onsdagen 2.1. Nya fel kan ännu uppkomma. Vi har ökat antalet personal som övervakar elnätets status, styr reparationsåtgärder och hjälper kunder i felanmälningstjänsten. Vi har också ökat antalet personal som reparerar elfel i terrängen.

Till reparationspersonalen som arbetar i terrängen har man larmat med hundratals proffs inom elbranschen. Vi följer med väderprognoserna och anpassar vårt arbete enligt prognoserna och fellägen. Då vädret klarnat upp granskar vi våra elnät med hjälp av helikoptrar.

Flest elavbrott för Carunas kunder har nyårsstormen orsakat i Sydvästra Finland, Västra Finland och Satakunta. Svårast är situationen i skärgården.

Den vanligaste orsaken till elfel är träd som fallit på elledningar. Avlägsnandet av ett träd som fallit på en elledning ska skötas av en kvalificerad yrkesutövare. Om du upptäcker ett träd som har fallit över en elledning, ska du göra en anmälan om det till oss.

Vi strävar till att återfå el för våra kunder under onsdagen, med undantag av kust- och skärgårdsområden där felreparationen räcker längre än normalt på grund av de krävande väderförhållandena. Reparationen inleds först efter att stormvindarna avtagit och reparationspersonalen kan arbeta tryggt.

Aktuella uppgifter om fel i mellanspänningsnäten hittar du på Carunas strömavbrottskarta.

Vår avgiftsfria felanmälningstjänst kan uppnås dygnet runt på journumret 0800 195 011. Icke-brådskande fel kan anmälas via en blankett på nätet.

Kunder kan även beställa information om eventuella elavbrott direkt till mobiltelefon via den avgiftsfria Caruna Sähkövahti -elvakttjänsten.

Läs våra tips för elavbrott.

Ytterligare uppgifter:

Strömavbrottskarta för elnätet: http://hairiokartta.caruna.fi
Caruna Sähkövahti: https://www.caruna.fi/sahkovahti
Felanmälningstjänstens telefonnummer: 0800 195 011 (24 h)
Elektronisk felanmälningsblankett: https://www.caruna.fi/sv/felanmälan
Caruna på Twitter: https://twitter.com/CarunaSuomi 
Caruna på Facebook: https://www.facebook.com/caruna.fi

 

Dela artikeln
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon