Carunas e-tjänster

Carunas energiuppföljningstjänst

Till energiuppföljning >

Carunas energiuppföljningstjänst öppnar din elförbrukning

I energiuppföljningstjänsten ser du din elförbrukning med ett års, en månads, en veckas, en veckodags eller en timmes noggrannhet precis när det passar dig bäst. Informationen hjälper dig att fastställa vad det är som förbrukar el i ditt hem och uppföljningen visar hur du lyckats med att spara el.

Informationen om elförbrukningen uppdateras i tjänsten direkt följande dag. När du vet hur mycket du förbrukar och när, kan du ändra på dina vanor och invänta en mindre elräkning. I tjänsten kan du också lägga till kalenderanteckningar till exempel när du skaffar en luftvärmepump eller nya vitvaror och följa hur förändringarna påverkar din elförbrukning.

Energiuppföljningstjänsten är avgiftsfri och den finns på finska, svenska och engelska.

Så här börjar du använda energiuppföljningstjänsten:

Om du är kund hos Caruna

  • Börja med att registrera dig i Carunas e-tjänst här. För registrering behöver du en giltig e-postadress samt ditt kundnummer och numret på ditt förbrukningsställe. Du hittar dessa på din elräkning.
  • Första gången när du använder tjänsten ska du skapa dig ett användarnamn och lösenord som du i fortsättningen använder för att logga in i tjänsten här.

Om du inte är kund hos Caruna

  • Om du har tillstånd att använda Carunas e-tjänster för en annan person eller till exempel för ett bostadsaktiebolag som du företräder, kan du registrera dig som användare i Carunas e-tjänst med dina bankkoder här.
  • I e-tjänsten kan du lägga till ombud. För att lägga till ett ombud behöver du emellertid få ett giltigt kundnummer och nummer för förbrukningsstället för Carunas kund. Du hittar dessa på elräkningen för den kund som du är ombud för.
  • När du har lagt till ombud loggar du in i energiuppföljningstjänsten här.