Sähköntarpeeni on muuttunut

Siirtotuotteen muutos

Vaihda siirtotuotetta >

Sähkönsiirtotuotteen muutos

Siirtotuotteella eli tariffilla tarkoitetaan tuotetta, jolla sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sähkön siirtoon liittyvät maksut. Siirtotuote määräytyy käytössä olevien sulakepohjien (tai kahvasulakkeiden) koon sekä valitsemasi siirtotuotteen perusteella.

Siirtotuotteita ovat Yleis-, Yö-, Kausi- ja Tehosiirto. Lue enemmän sähkönsiirtotuotteista klikkaamalla sivun alareunan linkkiä.

SIIRTOTUOTTEEN MUUTOS

Voit valita mittaustavan sähkön tarpeesi ja kulutuksesi mukaan. Halutessasi voit vaihtaa tuotetta, kun olet käyttänyt sitä vähintään vuoden ajan. Muutos voi olla tarpeen, jos sähkönkulutustottumuksiisi tulee selkeitä muutoksia. Näin voi käydä esimerkiksi rakennuksen laajentamisen tai remontin yhteydessä tai jos kotiisi tulee useampi uusi laite, jotka yhdessä nostavat sähkön kulutustasi. Myös lämmitysjärjestelmän muuttuessa tai esimerkiksi maataloustoiminnan loppuessa voi olla aiheellista vaihtaa mittaustapaa. Jos sähkön kulutus vähenee, yö- tai kausisiirrolle ei välttämättä enää ole tarvetta.

Kun siirtotuote vaihtuu, sähkömittarisi päivitetään vastaamaan valittua tuotetta. Jos haluat hyödyntää edullisempaa yösiirtoa yhdessä etäluettavan mittarin kanssa (esim. lämminvesivaraajan käytössä), tarvitset mittauskeskukseesi valmiuden kuormanohjaukselle. Sähköurakoitsijasi tekee tämän työn ja ilmoittaa meille, kun kuormanohjauksen johdot ovat kytkettävissä mittarille. Tämän jälkeen yhteistyöurakoitsijamme käy kytkemässä ohjaukset sähkömittariin.

Kirjaudu sähköisiin palveluihimme ja tilaa siirtotuotteen muutos tämän sivun oikean reunan 'Vaihda siirtotuotetta' -painikkeesta.

SULAKEKOON MUUTOS

Oikealla pääsulakekoolla varmistat, että sulake ei pala vaikka kaikki sähkölaitteet olisivat päällä. Sulakekoon muutokseen tarvitset aina sähköurakoitsijan, joka selvittää tarvitsemasi sulakekoon, vaihtaa tarvittaessa sulakepohjat ja sulakkeet sekä on yhteydessä sähkönsiirtoyhtiöön. Urakoitsija ilmoittaa meille muutoksesta sähköisellä yleistietolomakkeella, joka löytyy urakoitsijasivultamme. Tiedon saatuamme vaihdamme sopimuksellesi uutta sulakekokoa vastaavan tuotteen.

Käytössäsi oleva pääsulakekoko saa olla korkeintaan liittymisoikeutesi suuruinen. Voit tarkistaa sen liittymissopimukseltasi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos sulakekokoa suurennetaan, tarkista riittääkö liittymisoikeutesi ja suurenna myös sitä tarpeen mukaan. Jos käytössäsi on liian suuret sulakkeet suhteessa käyttöön, sulakekokoa kannattaa pienenetää jolloin vaikutus näkyy myös maksamassasi sähkönsiirtohinnassa.

Jos sähköliittymääsi pitää suurentaa, ota yhteyttä omaan sähköurakoitsijaasi. Lue lisää ohjeita sivultamme 'Liittymän suurentaminen'.