Sinulla on väliä.

Yksikään asia ei Carunalla aja turvallisuuden ohi, sillä jokaisella on oikeus tulla töistä ehjänä kotiin. Työtapaturmalla voi olla merkittäviä seurauksia terveydelle ja työkyvylle, joten pysähtyminen harkitsemaan kiireen keskellä kannattaa aina.

Turvakengät, työmaakypärä ja suojalasit. Tuotteissa on hintalaput kuvaamassa mahdollisista työtapatumista syntyviä kustannuksia, mikäli turvavälineitä ei käytetä. Työtapaturma on myös iso kustannus. Lievänkin vamman kulut saattavat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin, kun mukaan lasketaan työajan menetys, raivaus, tutkinta, työn uudelleenjärjestely, hoitokulut sekä aikataulujen paukkuminen ja tilausten menetykset.

13762 turvallisuuskäyntiä työmailla vuodesta 2018 asti
0 tapaturmaa on aina tavoitteemme
Yhtä tapaturmaa kohden on 300 läheltä piti -tilannetta

Jotta kaikilla olisi turvallista olla töissä ja virheistä pystytään oppimaan, jokainen pienikin tapaturma raportoidaan meillä systemaattisesti. Olemme keränneet onnettomuuksiin liittyvää dataa jo vuosien ajan, ja haluamme jakaa opit yhteiseksi hyväksi. Yksi tapaturmien suurimmista syistä on suojavälineiden puutteellinen käyttö. 

Mistä onnettomuudet johtuvat? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota? Tutustu Carunan keräämään dataan ja katso tosielämän kertomuksia tiukoista läheltä piti -tilanteista työmailta.

Tutustu turvallisuusdataan

Turvallisuuden muistilista

Yksikään onnettomuus ei ole koskaan johtunut liiallisesta harkinnasta. Muista nämä:

  • Tiedä mitä teet
  • Pysähdy ja mieti ennen kuin toimit - ilman kiirettä
  • Turvallisuus aina ensin
  • Asenne ratkaisee - turvallisuus ei ole hidaste vaan pelastaa

Lataa infopaketti sähköturvallisuudesta

Tietoa sähköturvallisuudesta lukuina ja vinkit turvalliseen työskentelyyn.

(PDF-tiedosto, koko 3,66 MB)

Lataa

Mitä työtapaturma maksaa?

Työterveyslaitoksen laskurin avulla voit helposti arvioida työtapaturman kustannukset. 

Avaa laskuri