Tarvitsen sähköä

Tilapäissähkö

Tilaa sähköä määräajaksi >

Tarvitsetko sähköä määräajaksi?

Tilapäissähkö soveltuu väliaikaiseen sähkönkäyttöön, esimerkiksi työmaan sähköistämiseen tai rakentamisen ajaksi.

Saatat tarvita tilapäissähköä esimerkiksi silloin, kun pysyvän sähköverkon rakentaminen on vielä kesken, tai jos tilapäinen sähkön tarve esimerkiksi rakennusvaiheessa on suurempi kuin lopullisen sähköliittymän liittymäoikeus. Sähköurakoitsijasi rakentaa väliaikaisen sähköverkon, asentaa sähkökeskuksen ja tilaa kytkennän yleistietolomakkeella.

Näin saat tilapäissähkön käyttöösi

  • Täytä väliaikaisen liittymän tilauslomake sivuillamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse. Linkin tilauslomakkeelle löydät sivun oikeasta yläkulmasta. Voit myös sopia oman urakoitsijasi kanssa, että hän tekee tilauksen meille puolestasi.
  • Kun yhdessä asiakaspalvelumme kanssa on todettu, että tarvitset tilapäissähköä,  verkkopalvelutiimimme ottaa asian hoidettavakseen ja selvittää kanssasi sähköistettävän kohteen sijainnin ja sähköntarpeen (liittymäkoon), tarkastaa verkon arvot sekä määrittää liittymispisteen.
    - Jos toivomasi väliaikainen liittymä on liitettävissä verkkoon, kerromme seuraavat työvaiheet, jotka urakoitsijasi hoitaa.
    - Mikäli verkkoon ei voida liittää toivomaasi liittymäkokoa, selvitämme mitä muita vaihtoehtoja sähköistykselle on, esimerkiksi riittääkö pienempi liittymä, jos sellainen on liitettävissä. Väliaikaiseen tarpeeseen sähköä voidaan tuottaa myös vaikkapa aggregaatilla, tai ottaa suoraan pysyvä sähköliittymä jos väliaikaisen liittymän toimitus kestää yhtä pitkään. Väliaikaisen liittymän kytkeminen edellyttää verkon vahvistamista.
  • Urakoitsijasi rakentaa väliaikaisen verkon, asentaa keskuksen sekä tilaa meiltä kytkennän verkkoon ja mittaroinnin yleistietolomakkeella, joka löytyy urakoitsijasivuiltamme.
  • Väliaikaisen liittymän toimitusaika on kaksi viikkoa siitä, kun olemme vastaanottaneet urakoitsijasi lähettämän yleistietolomakkeen eli tilauksen kytkennästä. Huomioithan, että sinulla tulee olla sähkön myyntisopimus haluamasi sähkön myyjän kanssa, jotta väliaikanen liittymä voidaan kytkeä.
  • Carunan yhteistyöurakoitsija kytkee liittymän verkkoon ja mittaroi. Tämän jälkeen sähköt ovat käytettävissä.

 

 

Mitä tilapäissähkö maksaa?

Tilapäisliittymästä laskutamme hinnastomme mukaisen maksun työmaa-/tilapäiskeskuksen mittaroinnista, kytkennästä ja irrotuksesta (yksi kaapeli).

Käyttäessäsi tilapäissähköä siirtotuotteena on Yleissiirto, ja siirron perusmaksun veloitamme kaksinkertaisena.

Tilapäisliittymä on aina määräaikainen eikä sitä varten allekirjoiteta erillistä liittymissopimusta. Sopimus voidaan tehdä korkeintaan kahdeksi vuodeksi.