Vakiokorvaus yli 12 tunnin sähkökatkosta

Maksamme yli 12 tunnin yhtäjaksoisesta sähkökatkosta vakiokorvauksen laskullasi. Maksamme korvauksen automaattisesti eikä sinun tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Huomioithan, että automaattinen vakiokorvaus ei välttämättä näy heti sähkökatkon jälkeen saapuvassa laskussa. Korvaus hyvitetään sähkökatkon päättymisen jälkeen kahden seuraavan laskutusjakson aikana. 

Vakiokorvaus määräytyy sähkökatkon yhtäjaksoisen keston perusteella

Sopimusehtojen mukaan sähkökatkon katsotaan alkavan, kun keskeytys on tullut tietoomme joko järjestelmästämme tai asiakkaan ilmoituksesta. Jos sähkökatkoja on ollut useita peräkkäin, ne katsotaan erillisiksi, jos niiden välillä on kulunut aikaa yli kaksi tuntia.

Asiakkaanamme saat meiltä lainsäädännön vaatimuksia paremman vakiokorvauksen. Korvaus lasketaan vuosittaisesta verkkopalvelumaksustasi.

Vakiokorvaukset määräytyvät seuraavasti:

Keskeytyksen kesto Lain asettama korvausprosentti Carunan korvausprosentti
12–24 tuntia 10  12 
24–72 tuntia 25  30 
72–120 tuntia 50  60 
120–192 tuntia 100  120 
192–288 tuntia 150  180
Yli 288 tuntia 200 240

Yksittäisen keskeytyksen osalta vakiokorvauksen määrä on enintään 240 % vuotuisesta verkkopalvelumaksusta tai enintään 2 400 euroa. Kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on enintään 240 % vuotuisesta verkkopalvelumaksusta tai enintään 2 400 euroa. 

Korvauskäytäntömme perustuvat sähkömarkkinalakiin, siihen pohjautuviin yleisiin sopimusehtoihin, kuten verkkopalvelu-, sähköntoimitus- tai liittymisehtoihin, asiakkaiden kanssa tehtyihin sopimuksiin sekä toimialasuosituksiin.

Tutustu sopimusehtoihin

Tarkasta vakiokorvauksesi

Voit tehdä vakiokorvauksen tarkastuspyynnön, jos vakiokorvausta ei näy sähkökatkon päättymisen jälkeen kahdella seuraavalla laskulla tai saamasi korvaus ei vastaa käsitystäsi sähkökatkon pituudesta.

Huomioithan, että vakiokorvauksen tarkastuspyynnöllä ei voida käsitellä vahingonkorvaustapauksia. Rikkoutuneista laitteista tai pilaantuneista elintarvikkeista voit hakea vahingonkorvauksia erillisellä lomakkeella jos vahingon on aiheuttanut sähkönlaatua tai toimitustapaa koskeva virhe.

Lue lisää vahingonkorvauksista​