Sähköverkko on yhteiskunnan selkäranka

Sään ääri-ilmiöiden lisääntyessä se on kovilla. Esimerkiksi Asta-myrskyn aikana laskettiin 6000 salamaa ja se kaatoi yli puoli miljoonaa puuta. Rakennamme maailmanluokan sähköverkkoa, jotta arkesi rullaa ja sinulla on turvallinen olo, myös tulevaisuudessa. Sinun sähkönsaantisi ratkaisee.

Myrskyn edellä laitetaan tuulemaan

Kehitämme jatkuvasti verkkoamme, harjoittelemme ja varaudumme myrskyihin jopa kymmenkertaisella lisämiehityksellä – sekä erityisryhmällä. 

Tervetuloa myrskyn silmään >
Tekoäly tukenasi

Saamme jatkuvasti tietoa liki 700 000 asiakkaan sähkönkulutuksesta ja sähköverkon kunnosta. Dataa ropisee niin paljon, että olemme pestanneet analyytikoidemme kaveriksi myös tekoälyn. Sen ansiosta poikkeuksiin voidaan varautua paremmin ja viat korjata nopeammin. 

Lue lisää tekoälystä
Varavirta lyhentää sähkökatkoja

Inkoossa merikontin kokoinen akku turvaa lähialueen sähkönsaannin, jos verkkoa täytyy korjata. Kehittyvä akkutekniikka mahdollistaa myös uusiutuvan energian joustavan hyödyntämisen.

Luen Inkoon jättiakuista >
Näin sijoitamme arkesi sujuvuuteen

Vuonna 2018 rakensimme ja saneerasimme suomalaisten sähköverkkoja 258,4 miljoonalla eurolla. Haja-asutusalueilla uusittavaa ja ylläpidettävää sähköverkkoa on noin 170 m asiakasta kohden. Työllistimme 290 carunalaisen lisäksi lisäksi noin 500 urakoitsijan kautta reilua tuhatta työntekijää.

Säänkestäviä onnistumisia: "Loistava suoritus"

Timon sähköt saatiin korjattua pimeässä ja hyytävässä saaristossa niin nopeasti, että mies oli ällikällä lyöty ja kirjoitti asiasta asiakaspalveluun.

Lue Timon tapauksesta