Auringosta energiaa

Aurinko säteilee maahan yhdessä tunnissa yhtä paljon energiaa kuin koko ihmiskunta käyttää vuodessa. Sitä saa Suomessakin talteen aamusta iltaan, 9 kk vuodessa. Verkossamme on jo melkein 7500 aurinkoenergian tuottajaa ja esimerkiksi Suomen sähköautoista yli 70% sijaitsee verkkoalueellamme. Kehitämme verkkoa jatkuvasti mahdollistamaan uusiutuvan energian hyödyntämisen. Asiakkaanamme olet valmis tulevaisuuteen.

Carunan verkossa on 
70 % Suomen sähköautoista  
7500 aurinkoenergian tuottajaa

Aurinkopaneelit yllättivät Rantaset – sähköä jopa sateella

Rantasten rintamamiestalo on seissyt samoilla sijoillaan Sastamalassa vuodesta 1958. Kun Rantaset ostivat talon 30 vuotta sitten, he aloittivat pikkuhiljaa energiaremontin.

Aurinkopaneelit yllättivät Rantaset – sähköä jopa sateella

Etelä-Suomen vuotuinen kokonaissäteilyn määrä on lähes samaa suuruusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Saksassa aurinkosähköä kuitenkin tuotetaan 1500-kertainen määrä. 

Aurinkoa talteen 9 kuukautta vuodessa

Aurinkopaneeleihin liittyvät myytit elävät sitkeästi, vaikka ajan kuluessa tekniikka kehittyy ja hinnat halpenevat. Myytit liittyvät pohjoiseen sijaintiimme ja kylmiin kesiin sekä kustannuksiin ja asennukseen. Totuus voi yllättää positiivisesti.

Neljä myyttiä aurinkopaneeleista

Suomessa on noin 400 000 kesämökkiä vailla sähköä. Suurten etäisyyksien maassa kiinteän sähköliittymän hankkiminen on usein kallista. Caruna tarjoaa ensimmäisenä sähkönjakeluyhtiönä kiinteän liittymän vaihtoehdoksi omavaraista Mökkivoimala-tuotetta.

Mökkivoimala mahdollistaa omavaraisuuden

Joensuun kaupungilla on kunnianhimoinen ilmastotavoite; hiilineutraalius viiden vuoden sisällä. Aurinkosähköntuottajien määrä on lisääntynyt, ja tämän puhtaan energiamuodon merkityksen uskotaan kasvavan huomattavasti tulevaisuudessa, kunhan kehitystä hidastavat verotukselliset esteet puretaan.