Tilaa uusi sähköpääkeskus

Sähköverkon muutostyöt

Tilaa uusi sähköpääkeskus

Sähköpääkeskuksen muutos

Ota yhteyttä Tukesin valtuuttamaan sähköurakoitsijaan, jos sähköpääkeskuksen uusiminen on ajankohtaista esimerkiksi remontin yhteydessä. Sähköurakoitsija huolehtii keskuksen vaihdosta ja tilaa Carunalta sähkönsyötön katkaisun työn ajaksi yleistietolomakkella.

Teemme myös tarvittavat mittareihin kohdistuvat työt, joita ovat mittarin siirto, poisto, asennus tai vaihto. Sähköurakoitsijasi tilaa mittariin liittyvät työt meiltä yleistietolomakkeella. Laskutamme sinulta työt voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti.

Minne uusi sähköpääkeskus tulee sijoittaa?

Jos teet peruskorjausta kiinteistössäsi ja uusit mittauskeskuksen, se tulee sijoittaa kuten uudiskohteissa. Suositeltavin mittauskeskus on tontin rajalle sijoitettava niin sanottu pihakeskus, joka soveltuu sellaisenaan niin rakennusaikaiseen kuin lopulliseenkin käyttöön. Muita keskuksen sijoitusvaihtoehtoja ovat auringolta ja sateelta hyvin suojattu ulkoseinä tai erillinen tekninen tila, josta on käynti suoraan ulos. Teknisen tilan tulee olla lukittu, mutta meillä sähkönsiirtoyhtiönäsi täytyy olla siihen pääsy. Riittää, jos tila on lukittuna putkilukolla tai tuplapesälukolla. Mittauskeskusta ei tule sijoittaa sähköpylvääseen tai asentaa lukittuun tilaan, kuten eteiseen, autotalliin, varastoon tai autokatokseen.

Sähköpääkeskuksen muutos vaihe vaiheelta

Ennen kuin tilaat sähköpääkeskuksen muutoksen, keskustele sähköurakoitsijasi kanssa. Hän kertoo sinulle tarkemmin sen vaihtotarpeesta.

  • Sähköurakoitsijasi huolehtii perusmaadoituksesta ja ylijännitesuojauksesta sekä tekee sähköjen käyttöönottotarkastuksen ennen kytkentää. Tämän jälkeen sähköurakoitsijasi tilaa meiltä kytkennän ja mittaroinnin.
  • Kun kaikki asiat ovat kunnossa, kytkemme uuden sähköpääkeskuksen sähköverkkoon kahden viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.
  • Lähetämme sähköurakoitsijallesi sähköpostitse kopion lähettämästään yleistietolomakkeesta. Sähköurakoitsijasi saa meiltä myös tekstiviestin, kun olemme tilanneet työn yhteistyöurakoitsijaltamme.