Tilaa liittymisjohdon muutos

Sähköverkon muutostyöt

Tilaa liittymisjohdon muutos

Liittymisjohto on liittymissopimuksessa sovitun liittämiskohdan ja pääkeskuksen välinen johto-osuus. Rakentajana sinun tulee sopia sen rakentamisesta haluamasi Tukesin hyväksymän sähköurakoitsijan kanssa. 

Kun uusit liittymisjohtosi maakaapeliksi, sähköurakoitsijasi määrittää liittymisjohdon poikkipinnan koon. Koko määräytyy liittymisoikeutesi ja kaapelin pituuden mukaan. Sen täytyy kuitenkin olla vähintään 25 mm² alumiinikaapelissa tai 16 mm² kuparikaapelissa.

Sähköurakoitsijasi tilaa liittymisjohdon kytkennän yleistietolomakkeella.

A: Toimitusraja, B: Asiakkaan pääkeskus, C: Asiakkaan liittymisjohto, D: Runkoverkko

Caruna määrittää tarkemman liittämiskohdan, mutta emme tee muutoksia liittymisjohtoosi. Jos sen liittäminen sähköverkkoon vaatii yhteensopivaa jatkosta, tämä kuuluu sähköurakoitsijasi tehtäviin. Mikäli liittymisjohto uusitaan, ilmalinjaa ei saa päättää seinälle.

Kytkemme uuden liittymisjohdon- tai kaapelin sähköverkkoon kahden viikon kuluessa kytkentätilauksen vastaanottamisesta, kun kaikki kytkentään liittyvät asiat ja sopimukset ovat kunnossa.

Liittymisjohdon muutos vaihe vaiheelta

  • Sähköurakoitsijasi tekee tilauksen ja tarvittavat muutokset liittymisjohtoon. Hän huolehtii myös perusmaadoituksesta ja ylijännitesuojauksesta sekä tekee sähköjen käyttöönottotarkastuksen ennen kytkentää. Tämän jälkeen sähköurakoitsijasi tekee meille kytkentätilauksen yleistietolomakkeella.
  • Carunan urakoitsija kytkee uuden liittymisjohdon sähköverkkoon kahden viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.
  • Kerromme sinulle ja sähköurakoitsijallesi työn etenemisestä tekstiviestillä.
  • Kun työ on valmis, lähetämme sinulle laskun.