Liitä sähkömittariin uusi mittauskohde

Sähköverkon muutostyöt

Liitä sähkömittariin uusi mittauskohde

Ilmoita muutostyöstä

Jos kiinteistölläsi sijaitsee useampi kuin yksi mittauskohde, kuten rakennus tai huoneisto, joiden sähkönkulutusta haluat jatkossa mitata erikseen, tarvitset jokaiselle mittauskohteelle oman sähkömittarin. Uuteen mittauskohteeseen tuodaan sähkömittari, jonka mittaamasta kulutuksesta laskutetaan erikseen. Tällöin puhutaan lisämittauksesta. Uusi sähkömittari asennetaan samaan sähköpääkeskukseen sähköliittymän muiden mittareiden kanssa.

Sähköurakoitsijasi auttaa selvittämään, mitä uuden mittauskohteen lisääminen edellyttää sähkölaitteistoltasi. Kun urakoitsijasi on tehnyt tarpeelliset muutokset sähkölaitteistoosi, hän tilaa meiltä uuden mittarin yleistietolomakkeella.

Muistathan tehdä ajoissa sähkön myyntisopimuksen haluamasi sähkön myyjän kanssa, jotta tilauksesi etenee ilman viiveitä, ja voimme kytkeä sähköt. Teemme sinulle verkkopalvelusopimuksen, kun saamme tiedon solmimastasi sähkönmyyntisopimuksesta.

Uuden mittauskohteen lisääminen vaihe vaiheelta

Ennen uuden mittauskohteen lisäämistä kiinteistöösi, kannattaa mittaamistarve varmistaa sähköurakoitsijalta. Uuden mittarin lisäämisen voi tilata meiltä klikkaamalla tämän sivun linkkiä "Ilmoita muutostyöstä".

Toimi sen jälkeen näin:

  • Tee sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.
  • Sähköurakoitsijasi huolehtii perusmaadoituksesta ja ylijännitesuojauksesta sekä tekee sähköjen käyttöönottotarkastuksen ennen kytkentää. Tämän jälkeen sähköurakoitsijasi tekee meille asennustilauksen.
  • Kun kaikki sähkösopimukset ovat kunnossa, kytkemme uuden mittarin sähköverkkoon kahden viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.
  • Lähetämme sähköurakoitsijallesi sähköpostitse kopion lähettämästään yleistietolomakkeesta. Sähköurakoitsijasi saa meiltä myös tekstiviestin, kun olemme tilanneet työn yhteistyöurakoitsijaltamme

Esimerkkejä uusista mittauskohteista

Lisämittarin tilaus paritaloon

Liittymälle on asennettu paritalokeskus. Rakennusaikana liittymällä on ollut vain yksi sähkömittari. Paritaloon muuttaa asukkaiksi kaksi kotitaloutta, jotka molemmat huolehtivat ainoastaan oman huoneistonsa sähkölaskusta. Asiakas ilmoittaa lisämittauksen tarpeesta oheisella lomakkeella.

Asiakas hankkii sähköurakoitsijan, joka tarkistaa keskuksen lisämittarin asennusta varten ja tilaa asennuksen yleistietolomakkeella. Sähkönsiirtoyhtiö asentaa lisämittarin.

Tontilla on kaksi rakennusta, joista toiseen muuttaa vuokralainen

Molemmat rakennukset ovat saman keskuksen ja mittarin takana, koska ne ovat olleet käytössä yhdellä kotitaloudella. Toiseen rakennukseen tulee vuokralainen, jolle halutaan nyt oma sähkölasku. Asiakas ilmoittaa lisämittarin tarpeesta oheisella lomakkeella, ja pyytää sähköurakoitsijaa tarkistamaan sähkölaitteiston soveltuvuuden kahdelle laskutusperusteiselle mittarille. Urakoitsija toimittaa ja asentaa asiakkaalle uuden keskuksen, mikäli sellainen tarvitaan.

Urakoitsija tilaa lisämittarin asennuksen ja jännitekatkon sähkönsiirtoyhtiöltä yleistietolomakkeella. Sähkönsiirtoyhtiö katkaisee sähköt asennuksen ajaksi, asentaa lisämittarin samaan keskukseen nykyisen mittarin kanssa.