Esimerkkejä sähköverkon muutostöistä

Sähköverkon muutostyöt

Esimerkkejä sähköverkon muutostöistä

Liittämiskohdan siirtäminen

Liittämiskohdalla tarkoitetaan kohtaa, jossa sähköliittymä kytketään liittymiskaapelilla sähkönsiirtoyhtiön sähkönjakeluverkkoon. Liittämiskohdan muutoksesta aiheutuvat muutostyöt toteuttaa aina sähkönsiirtoyhtiö.

Tällaisessa muutostyössä rakennamme uuden liittämiskohdan (maakaapelin pää, pylväs tai jakokaappi) tontin rajalle ja vanha liittymään sähköä syöttävä ilmalinja puretaan pois. Liittymiskaapelin suositeltu pituus on enintään 200 metriä. Laskemme tarjouksen muutoskustannuksista ja toimitamme sen sinulle hyväksyttäväksi.

Koska liittymiskaapelin (liittämiskohdan ja asiakkaan pääkeskuksen välinen kaapeli) rakentaminen tontilla kuuluu asiakkaalle, tähän liittyvät verkkopalvelutyöt veloitamme sinulta voimassa olevan palveluhinnaston mukaan. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi mittarointi ja liittymän erotus verkosta, jotka sähköurakoitsijasi voi tilata meiltä yleistietolomakkeella.

Sähköpylvään siirtäminen

Jos haluat rakentaa tontillesi uuden rakennuksen, mutta sähköpylväs sijaitsee suunnittelemallasi paikalla, voit tilata meiltä sähköpylvään siirtämisen.

Yhden haruksettoman tai tukivaijerittoman pienjännitepylvään siirto maksaa 500 euroa (sis. alv), jos siirto on enintään 10 metriä ja tehdään ilmalinjan suuntaisesti.

Ilmalinjan siirtäminen maan alle

Ilmassa kulkeva sähkölinja voi haitata esimerkiksi suurten maatalouskoneiden työtä pellolla. Ilmalinja voidaan vaihtaa maakaapeliksi tai sitä voidaan korottaa halutulta matkalta.

Jos haluat tehdä itse kaapeliojan kaivu- ja peittotyöt omalla tontillasi, katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Ilmalinjaa korotetaan vaihtamalla linjaan pidemmät pylväät. Kannattaa tutustua ohjeisiimme kaapelinnäytöstä tällä sivulla.

Muutostyöt vaihe vaiheelta

  • Lähetä meille yksityiskohtainen selvitys muutostarpeesta. Voit hahmotella muutoksen esimerkiksi tontin asemakuvaan ja tehdä sen perusteella tarjouspyynnön.
  • Teemme työlle tarkan esisuunnittelun. Se sisältää hinnoittelua, verkostolaskentaa, toteutuksen suunnittelua sekä aikataulutusta.
  • Lähetämme sinulle tarjouksen hyväksyttäväksi. Palauta allekirjoitettu tarjous meille.
  • Aloitamme työt tekemällä maastosuunnitelman. Lisäksi haemme tarvittavat maankäyttöluvat maanomistajilta. Kun luvat on saatu, yhteistyöurakoitsijamme voi aloittaa työt.
  • Työn valmistuttua lähetämme sinulle muutoksista laskun.