Lue, mistä sähkön siirtohinta muodostuu

Caruna Oy:n ja Caruna Espoo Oy:n sähkönsiirtohinnat

Carunaan kuuluu kaksi sähkönjakeluyhtiötä, Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy. Caruna Oy jakelee sähköä Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Satakunnassa sekä Koillismaalla. Caruna Espoo Oy toimii Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuun keskustassa. Katso alueiden rajat kartalta.

Hinnan muodostuminen

Sähkön siirtämisestä tuottajalta käyttäjälle huolehtii aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö kuten Caruna. Sähkönsiirron hinta koostuu siirron perusmaksusta ja sähkön kulutukseen perustuvasta osasta. Siirtomaksuilla huolehdimme sähköenergian siirtämisestä tuottajalta sähkön käyttäjälle, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkönmittauksesta ja ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä.

Sähkönsiirtoyhtiöiden sähkölaskuun sisältyy sähkönsiirtomaksun lisäksi valtion sähkövero ja arvonlisävero.

Carunan sähkönsiirron hinnat näet hinnastoistamme. Valitse hinnasto käyttöpaikkasi sijainnin mukaan.

Caruna Espoo Oy ja Caruna Oy - kaksi erillistä sähkönjakeluyhtiötä

Caruna Oy ja Caruna Espoo Oy ovat kaksi erillistä sähkönjakeluyhtiötä, joilla on yhtiökohtainen hinnoittelu. Sähkönjakelun hintoihin vaikuttavat muun muassa paikallisen verkon olosuhteet.

Caruna Espoo Oy:n sähköverkko kulkee pääasiassa kaupungeissa. Kaupunkiolosuhteet ovat yleensä sähkönjakelulle edulliset, koska kaupungissa asutaan tiiviimmin eikä yhtä asiakasta kohden tarvitse rakentaa niin paljon sähköverkkoa. Kaupungissa sähköverkko kulkee pääasiassa maan alla, joten se on paremmin suojassa sään aiheuttamilta vaurioilta, ja tarvetta verkon korjaamiseen ja huoltoon on vähemmän.

Caruna Oy:n verkko on suureksi osaksi maaseutuverkostoa. Maaseutuolosuhteissa sähköverkkoa on asiakasta kohden huomattavasti enemmän. Verkko on myös erittäin altis luonnonilmiöille, mikä lisää huomattavasti sen ylläpidon ja korjaamisen kustannuksia.

Mistä sähkönsiirtolaskuni muodostuu

Jokaisesta maksamastasi eurosta 70 senttiä käytetään verkon parantamiseen ja verkkopalvelun tuottamiseen. Mistä muusta maksat sähkönjakelulaskussa?

Tutustu tarkemmin sähkönjakelun hinnoitteluun

Katso alla olevasta Energiateollisuus ry:n videosta, miten sähkön jakelu toimii ja miten sen kustannukset muodostuvat.