Sähköliittymän omistajan vaihto – muista nämä asiat!

Jos omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä tarkoituksena on, että myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Sähköverkkoyhtiölle muutoksesta ilmoittaa sähköliittymän uusi omistaja.

Helpoin tapa huolehtia liittymän omistusmuutoksesta on kirjata se kiinteistön luovutuskirjaan tai erilliseen luovutuskirjaan. Voit allekirjoittaa kiinteistön luovutuskirjan sähköisesti Maanmittauslaitoksen Kiinteistökaupan verkkopalvelussa.

Liittymän omistuksen siirrosta tulee ilmoittaa myös Carunalle erikseen, sillä tieto kaupanteosta tai kauppakirjasta ei tule meille automaattisesti. Tee ilmoitus mahdollisimman pian kiinteistökaupan jälkeen verkkosivullamme.

Lomakkeella vakuutat olevasi sähköliittymän oikea omistaja. Sinun on tarvittaessa todistettava liittymän siirtyminen omistukseesi esimerkiksi kauppakirjalla tai muulla asiakirjalla.

Jos myöhemmin tulisi ilmi, että sähköliittymän omistaa toinen henkilö, liittymän siirto sinulle perutaan ja liittymän saa sen todellinen omistaja.

Ilmoita liittymän omistajan muutoksesta.

Muista myös sähkönmyyntisopimus

Kun olet siirtänyt liittymissopimuksen, muista varmistaa sähkön saanti uuteen kiinteistöön tekemällä sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.

Jos kiinteistössäsi ei ole juuri nyt tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, kannattaa liittymä sulkea väliaikaisesti.