Sähköliittymän omistajan vaihto - Muista nämä asiat!

Vaihda sähköliittymän omistajaa

Mikäli omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Muutoksesta ilmoittaa sähköliittymän uusi omistaja.

Helpoin tapa huolehtia omistajan muutoksesta on mainita siitä kiinteistön luovutuskirjassa tai erillisessä luovutuskirjassa. Voit allekirjoittaa kiinteistön luovutuskirjan myös sähköisesti Maanmittauslaitoksen tarjoamassa Kiinteistökaupan verkkopalvelussa. Ilmoita meille erikseen liittymän siirrosta mahdollisimman pian kiinteistökaupan tapahduttua, koska tieto kauppakirjasta ei tule meille automaattisesti. Voit tehdä ilmoituksen sivun oikeassa reunassa olevasta "Kirjaudu lomakkeelle" -painikkeesta.

Kun liittymä siirtyy omistukseesi, sinun on pyydettäessä pystyttävä esittämään meille liittymän siirtoa koskeva sopimus, kuten kopio kauppakirjasta tai muusta luovutuskirjasta, jossa on maininta liittymän siirtymisestä.

Jos liittymän siirtymisestä omistukseesi ei ole pätevää kirjallista selvitystä, voimme purkaa liittymissopimuksen. Tällöin sinun on tehtävä uusi liittymissopimus ja maksettava hinnaston mukainen liittymismaksu.

Muista myös sähkönmyyntisopimus

Kun olet siirtänyt liittymissopimuksen, muista varmistaa sähkön saanti uuteen kiinteistöön tekemällä sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. 

Jos kiinteistössäsi ei ole juuri nyt tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, kannattaa liittymä sulkea väliaikaisesti.