Tilaa keskijänniteliittymä suurempaan sähkönkäyttöön

Keskijänniteliittymä suurempaan sähkönkäyttöön

Jos sähkönkäyttösi on suurta, sopii keskijänniteliittymä tarpeeseesi hyvin. Sinun vastuullasi on huolehtia muuntamosta ja oman sähköverkkosi rakennuttamisesta liittymissopimuksessa sovittuun liittämiskohtaan saakka. 

Kun tiedät tarvitsevasi suuren sähköliittymän, ota hyvissä ajoin yhteyttä asiakaspalveluumme. Nimeämme yhteyshenkilön, joka hoitaa liittymän rakentamisen kanssasi alusta loppuun.

Keskijänniteliittymän tilaaminen vaihe vaiheelta

  • Keskijänniteliittymän tilausta varten tarvitset sähkösuunnitelman. Sen laatiminen ja toimittaminen meille on valitsemasi sähköurakoitsijan vastuulla. Urakoitsijan tehtäviin kuuluu myös tarvittavan muuntamon rakentaminen kiinteistön alueelle ja sen turvallisuusmääräyksistä sekä käyttöönottotarkistuksesta huolehtiminen. Urakoitsijan on toimitettava tarkastuspöytäkirja meille viimeistään siinä vaiheessa, kun kohdetta ollaan liittämässä sähköverkkoon.
  • Kun olemme tarkistaneet ja hyväksyneet urakoitsijasi laatiman sähkösuunnitelman ja siihen liittyvät dokumentit, on aika tehdä liittymissopimus.
  • Kun olemme käsitelleet tilauksesi, lähetämme sinulle liittymissopimuksen. Sopimus tulee voimaan, kun olemme vastaanottaneet allekirjoittamasi sopimuskappaleen.
  • Lisäksi tarvitset sopimukset sähkön siirrosta (sähköverkkosopimus) ja sähkön myynnistä. Sähköverkkosopimus tehdään aina paikallisen siirtoyhtiön kanssa, sähkön myyjän voit valita itse. Sähkönmyyjiä voit vertailla esimerkiksi sahkonhinta.fi-palvelussa.
  • Aloitamme sähköverkon rakentamisen liittymissopimuksissa määriteltyyn liittämiskohtaan sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet allekirjoittamasi liittymissopimuksen.
  • Lopuksi urakoitsijasi huolehtii kohteen kytkemisestä sähköverkkoon. Kytkentätilaus tehdään yleistietolomakkeella. Tilaus on jätettävä meille hyvissä ajoin - vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua kytkemisajankohtaa.