Sähköliittymän hinta ja liittymän hintaan liittyvät tekijät

Tarvitset sähköliittymän, jotta saat oikeuden liittyä sähköverkkoon, liitettyä sähköt tonttisi rajalle ja sähkömittarin käyttöösi.

Liittymismaksu kattaa keski- ja pienjänniteverkkoon sekä jakelumuuntamoihin liittyviä rakentamiskustannuksia jakeluverkon liittämiskohtaan saakka. Liittämiskohta määritellään liittymissopimuksessa ja se sijaitsee yleensä tontin tai rakennuspaikan rajalla. Lisäksi liittymän hintaan vaikuttavat pääsulakekoko ja liittymävyöhyke eli kohteen etäisyys lähimpään jakelumuuntajaan.

Tarkempia tietoja liittymävyöhykkeiden määräytymisestä näet alta. Sähköliittymien hintatiedot löydät hinnastoista tämän sivun alalaidasta. Carunalla on kaksi verkkoyhtiötä; Caruna Espoo Oy ja Caruna Oy. Valitse hinnasto sen mukaan, kumman verkkoalueella tonttisi sijaitsee.

Liittymätarjouksen toimitusajat

Asiakaspalvelustamme saat suullisen liittymätarjouksen useimmista vyöhykehinnoitelluista kohteista. Laajaa etukäteisselvittelyä vaativissa kohteissa tarjouksemme toimitusaika on yleensä enintään yksi kuukausi. Niihin kuuluvat esimerkiksi vyöhykkeiden ulkopuoliset liittymät sekä keskijännite- ja tuotantoliittymät tai tilanteet, joissa verkkoa joudutaan vahvistamaan pitkiä matkoja.

Vyöhykejaottelu

Sähköliittymien hinnoittelussa on käytössä niin sanottu vyöhykehinnoittelu. Liittymävyöhykkeen määrittää etäisyys lähimpään jakelumuuntamoon.

Vyöhykehinnoittelun tarkemmat kuvaukset

Vyöhyke 1 Asemakaava-alueet sekä liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on enintään 300 metriä. Rantakaava-alueilla sovelletaan etäisyyteen perustuvaa vyöhykehinnoittelua.
Vyöhyke 2 Liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on 300–600 metriä.
Vyöhyke 3 Liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on 600–800 metriä. Pääsulakekoko voi olla enintään 3x35 A.
Vyöhykkeiden ulkopuolinen alue Alue- tai tapauskohtainen hinnoittelu, jossa liittymismaksu muodostuu välittömistä verkon laajennuskustannuksista ja kapasiteettivarausmaksusta.

Kuvasta näet vyöhykkeiden jaotteluperusteet Carunan verkkoalueilla:

Carunan sähköliittymien vyöhykkeet.

Määräaikainen liittymissopimus

Määräaikainen sähköliittymä soveltuu määräaikaiseen sähkönkäyttöön kuten työmaan sähköistämiseen tai rakentamisen ajaksi. Sopimus tehdään korkeintaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Kytkennästä veloitamme palveluhinnastomme mukaisesti, verkkopalvelutuotteen perusmaksu ja tehomaksu veloitetaan kaksinkertaisena.

Kysy määräaikaisesta sähköliittymästä lisää asiakaspalvelustamme esimerkiksi chatin kautta!

Luotettava sähköurakoitsija liittymiskaapelin asennukseen - kyllä!

Luotettava sähköurakoitsija säästää rakennuttajalta aikaa ja hermoja. Virtane.fi-palvelusta löydät palveluntarjoajat Carunan verkkoalueilla.

Tutustu: virtane.fi/liittymiskaapelit