Selvitä energiaseurannalla mihin sähköä kuluu

Voit seurata omaa sähkönkulutustasi vuoden, kuukauden, viikon, viikonpäivän tai tunnin tarkkuudella energiaseurannassa. Seuranta auttaa sinua selvittämään kuinka paljon kotonasi kuluu sähköä, ja miten olet onnistunut sähkön säästämisessä. Sähkönkulutustiedot päivittyvät palveluun seuraavan päivän aikana.

Energiaseurannassa voit myös vertailla tuotteidemme hintoja. Tuotevertailu auttaa sinua selvittämään mikä sähkönjakelutuote on juuri sinulle edullisin vaihtoehto. Saat tietoosi kustannusten (sähkönsiirto) vuosittaisen euromääräisen summan kulutukseesi nähden. Mikäli sinulla on kaksiaikainen tuote (esimerkiksi Yösiirto), voit tarkistaa miten kulutuksesi jakautuu eri ajoille.

Näiden asioiden lisäksi voit tehdä omia kalenterimerkintöjä, voit aktivoida lämpötilakäyrän kulutuksen rinnalle sekä voit ladata tuntikohtaiset kulutustiedot itsellesi.

Sähkönkäytön seuranta on helppoa, kätevää ja hyödyllistä, joten aloita seuranta jo tänään rekisteröitymällä Caruna Plussaan, sähköiseen palveluumme! Energiaseuranta on maksuton ja käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Jos tarvitset apua palvelun käytössä tai sinua askarruttaa jokin asia, voit ottaa meihin yhteyttä esimerkiksi chat-palvelussa. Löydät chat-ikkunan myös Caruna Plussasta. Mikäli asiasi ei ole kovin kiireinen, voit jättää meille viestin

Näin pääset seuraamaan sähkönkulutustasi

Jos olet Carunan asiakas

  • Rekisteröidy ensin Caruna Plussaan verkkosivultamme ylhäältä oikealta. Rekisteröitymistä varten tarvitset verkkopankkitunnukset sekä voimassaolevan sähköpostiosoitteen. Yritysasiakkaana voit vaihtoehtoisesti rekisteröityä myös asiakasnumero- ja käyttöpaikkanumero yhdistelmällä, jotka löydät laskultasi.
  • Kun olet luonut itsellesi tunnukset, voit kirjautua palveluun jatkossa Carunan verkkosivuston aloitussivulta

​Edustusoikeuden antaminen toiselle käyttäjälle

Jotta edustajuuden lisäys toimii, niin tulee molemmilla asiakkuuksilla olla oma tilinsä Caruna Plussassa. Jos haluat antaa toiselle henkilölle luvan tarkastella tietojasi, käy päivittämässä edustajasi käyttäjätunnus käyttäjätilisi tietoihin. Toimi näin:

  • Kirjaudu Caruna Plussaan verkkosivuiltamme ylhäältä oikealta
  • Siirry vasemmasta laidasta kohtaan "Asiakastiedot ja sopimukset" ja paina omien tietojesi alta "Hallinnoi edustusoikeuksia"- painiketta
  • Lisää sinua edustavan henkilön käyttäjätunnus ja paina tallenna
  • Pyydä sinua edustavaa henkilöä hyväksymään edustajuus, jotta edustus aktivoituu

​​Palvelun käyttäminen toisen henkilön tai taloyhtiön puolesta

Jos sinulla on lupa asioida Carunan sähköisissä palveluissa jonkun toisen henkilön tai esimerkiksi edustamasi taloyhtiön puolesta, rekisteröidy pankkitunnuksillasi Carunan sähköisiin asiointipalveluihin. Näet edustettavat asiakkuutesi omalla käyttäjätililläsi.

Energianeuvontapalvelu

Energianeuvontapalvelumme kautta saat sähköpostiisi tiedon, jos kotisi tai kesämökkisi sähkönkulutus on noussut selkeästi. Voit tutkailla tilannetta ja katsoa vinkkejä sähkönkulutuksen nousun suitsemiseksi Caruna+ mobiilisovelluksessa.