Selvitä energiaseurannalla mihin sähköä kuluu

Sähkönkäytön seuranta on helppoa, kätevää ja hyödyllistä, joten aloita seuranta jo tänään rekisteröitymällä Caruna Plussaan!

Voit seurata omaa sähkönkulutustasi vuoden, kuukauden, viikon, viikonpäivän tai tunnin tarkkuudella. Seuranta auttaa sinua selvittämään kuinka paljon kotonasi kuluu sähköä, ja miten olet onnistunut sähkön säästämisessä. Sähkönkulutustiedot päivittyvät palveluun seuraavan päivän aikana.

Jos sinulla on kaksiaikainen tuote (esimerkiksi Yösiirto), voit tarkistaa miten kulutuksesi jakautuu eri ajoille.

Näiden lisäksi voit tehdä omia kalenterimerkintöjä, aktivoida lämpötilakäyrän kulutuksen rinnalle sekä ladata tuntikohtaiset kulutustiedot itsellesi.

Energiaseuranta on maksuton ja käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Jos tarvitset apua palvelun käytössä tai sinua askarruttaa jokin asia, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme esimerkiksi chatin kautta. Löydät chat-ikkunan myös Caruna Plussasta.

Sähkönkulutuksen seurannan aloittaminen

Jos olet Carunan asiakas

  • Rekisteröidy Caruna Plussaan verkkosivultamme ylhäältä oikealta. Rekisteröitymistä varten tarvitset verkkopankkitunnukset sekä voimassaolevan sähköpostiosoitteen. Yritysasiakkaana voit vaihtoehtoisesti rekisteröityä myös asiakasnumero- ja käyttöpaikkanumero yhdistelmällä, jotka löydät laskultasi.
  • Kun olet luonut itsellesi tunnukset, voit kirjautua palveluun jatkossa Carunan verkkosivuston aloitussivulta.

​Edustusoikeuden antaminen toiselle käyttäjälle

Jotta edustajuuden lisäys toimii,  tulee molemmilla asiakkuuksilla olla oma tili Caruna Plussassa. Jos haluat antaa toiselle henkilölle luvan tarkastella tietojasi, käy päivittämässä edustajasi käyttäjätunnus käyttäjätilisi tietoihin.

  • Kirjaudu Caruna Plussaan verkkosivujemme oikeasta yläkulmasta löytyvästä kirjautumispainikkeesta.
  • Siirry vasemmasta laidasta kohtaan "Valtakirjat ja edustusoikeudet" ja paina edustusoikeudet kohdan alta "Hallinnoi edustusoikeuksia"- painiketta.
  • Lisää sinua edustavan henkilön käyttäjätunnus ja paina tallenna.
  • Pyydä sinua edustavaa henkilöä hyväksymään edustajuus, jotta se aktivoituu.

​​Palvelun käyttäminen toisen henkilön tai taloyhtiön puolesta

Jos sinulla on lupa asioida Carunan sähköisissä palveluissa jonkun toisen henkilön tai esimerkiksi edustamasi taloyhtiön puolesta, rekisteröidy pankkitunnuksillasi Carunan sähköisiin asiointipalveluihin. Näet edustettavat asiakkuutesi omalla käyttäjätililläsi.

Energianeuvontapalvelu

Energianeuvontapalvelumme kautta saat sähköpostiisi tiedon, jos kotisi tai kesämökkisi sähkönkulutus on noussut selkeästi. Voit tutkailla tilannetta ja katsoa vinkkejä sähkönkulutuksen nousun suitsemiseksi Caruna+ mobiilisovelluksessa.

Energiaseurannassa voit vertailla myös tuotteitamme ja niiden hintoja

Tuotevertailu auttaa sinua selvittämään mikä sähkönjakelutuote on juuri sinulle edullisin vaihtoehto. Saat tietoosi kustannusten (sähkönsiirto) vuosittaisen euromääräisen summan kulutukseesi nähden.

Sähköliittymän tiedot sähköauton hankintaa tai lämmitysmuodon muutosta varten

Jos olet selvittämässä omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon sähköliittymän riittävyyttä, ole yhteydessä sähkösuunnittelijaan tai laitteiston toimittajaan. Jos he tarvitsevat selvitystä varten tietoja nykyisestä kulutuksestasi ja sähköliittymästäsi, voit tarkistaa tehokulutuksesi ja liittymäsi tiedot helposti Caruna Plussasta.

Jos olet konsultti tai sähkösuunnittelija tai olet selvittämässä esimerkiksi rivitalon tai kerrostalon liittymän jäljellä olevaa kapasiteettia kustannuslaskentaa varten, olethan meihin yhteydessä tällä lomakkeella. Huomiothan, että jos kysyt tietoja liittymän omistajan puolesta, tarvitset valtakirjan.