Aurinkosähkö - Tuleeko sinusta aurinkosähkön tuottaja?

Markkinapaikalla tavataan! Caruna Markkinapaikka on uusi palvelu, jossa asiakas ja kodin energiaratkaisuja tarjoavat palveluntarjoajat löytävät toisensa helposti ja luotettavasti. Asiakkaana löydät nopeasti ja helposti ratkaisut arkeesi. Tutustu Markkinapaikkaan >

Aloita aurinkosähkön tuottaminen

Kokeile aurinkosähkölaskuria!

Minusta aurinkosähkön tuottaja!

Huomasitko, että naapurisi katolle ilmestyivät viime kesänä aurinkopaneelit? Nykypäivänä aurinkosähkön tuottaminen omaan käyttöön on taloudellisesti kannattavaa ja helppoa. Kodin aurinkovoimala ehtii oikein mitoitettuna maksaa itsensä noin kolme kertaa teknisen käyttöikänsä aikana. Jos päivä paistaa sinunkin katollesi ja harkitset aurinkopaneelien hankintaa, autamme sinut alkuun.

Suurin osa aurinkovoimaloista toimitetaan avaimet käteen -palveluna. Ammattitaitoinen myyjä suunnittelee kanssasi sinulle sopivan aurinkovoimalan, asentaa sen käyttövalmiiksi, opastaa käyttöönotossa ja hoitaa tarvittavat lupa-asiat kerralla kuntoon!

Minunko katolle aurinkopaneelit?

Riittääkö täällä Pohjolassa tarpeeksi aurinkoa?
- Etelä-Suomeen asennettu aurinkovoimala tuottaa ihan yhtä paljon kuin Pohjois-Saksaan asennettu. Myös muu Suomi tuottaa päivänpaisteesta lähes yhtä paljon.

Entä miten pitkä takaisinmaksuaika paneeleilla on?
- Keskimäärin aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin noin 10-15 vuodessa. Paneelin takuuaika on 25 vuotta ja tosiasiallinen käyttöikä vielä monta vuotta pidempi, eli ilmaisia käyttövuosia kertyy ainakin kymmenen. Investointi on siis vähintään yhtä kannattava kuin keittiöremonttiin tai autoon satsaaminen!

Mistä tiedän, kuinka monta paneelia tarvitsisin?
- Kannattavuuden kannalta on olennaista, että aurinkopaneelien tuotanto ja kotisi sähkönkulutus osuvat mahdollisimman hyvin samaan hetkeen. Aurinkosähkön asiantuntija mitoittaa sinulle sopivan määrän aurinkopaneeleja käden käänteessä.

Kannattaako paneelien tilaaminen, jos vaikka muutan muualle?
- Aurinkovoimala voi hyvinkin lisätä kiinteistösi arvoa myyntitilanteessa. Aurinkosähköllä on hyvä maine.

Carunan jakeluverkkoalueen aurinkosähköisimmät kunnat tammikuussa 2019
Carunan jakeluverkkoalueen aurinkosähköisimmät kunnat tammikuussa 2019

Etkö vieläkään vakuuttunut? - Lisätietoa aurinkosähköstä

Kattoni ei ole etelän suuntaan - sieltähän se aurinko paistaa. Ja puitakin on edessä.
Jos katto ei ole etelän suuntaan, puolet paneeleista kannattaa asentaa itälappeelle ja puolet länsilappeelle. Myös sähkönkäyttösi saattaa osua yksiin aamun ensimmäisten ja illan viimeisten säteiden kanssa. Aurinkosähkön tuotto kuitenkin putoaa roimasti pienenkin varjon osuessa paneelille. Raaskisiko puut pilkkoa lämmikkeeksi?

Entäs talvikuukaudet? Viime talvenakin katolla oli puoli metriä lunta.
- Vuoden pimeimpinä kuukausina aurinkopaneelit ehtivät tuottaa sähköä vain hetkellisesti, joten lumipeitteestä ei ole haittaa. Paneelien pitäisi kyllä kestää lumikuorma, voit vaikka varmistaa sen vielä myyjältä. Kylmässä puhdas paneeli muuten tuottaa kaikista tehokkaimmin.

Mihin aurinkosähköä voi käyttää?
- Tuottamasi aurinkosähkö ohjautuu automaattisesti omaan käyttöösi. Riippuen kotisi varustelusta voit käyttää aurinkosähköä käyttöveden ja tilojen lämmitykseen, jäähdytykseen, kylmäsäilytykseen ja valaistukseen. Tulevaisuudessa myös sähköauton lataamiseen. Ylijäävä aurinkosähkö siirtyy automaattisesti Carunan jakeluverkkoon ja voit myydä sen sähkönmyyjällesi.

Vaatiiko asentaminen jonkinlaisia lupia?
- Osa kunnista saattaa edellyttää toimenpideluvan aurinkopaneeleille. Voit varmistaa oman kuntasi tilanteen rakennusvalvonnasta. Carunalta saat käyttöönottoluvan käden käänteessä, kunhan sähköasentaja on lähettänyt tarvittavat tiedot meille. Hän tietää kyllä.

Voiko paneeleilla tuottaa sähköä, jos sähköt katkeavat?
- Sähköturvallisuuden vuoksi aurinkovoimala (ilman akustoa) kytkeytyy automaattisesti pois päältä sähkökatkon alkaessa ja takaisin päälle katkon jälkeen. Toisaalta sähkönjakelun keskeytys osuu useimmiten tuuliseen, sateiseen ja hämärään ajankohtaan, jolloin aurinko ei paista eikä paneeleista ole kuitenkaan hyötyä.

Hyvä on, olen vakuuttunut! Keneltä kannattaa ostaa? Voinko luottaa aurinkosähkömyyjään?
- Caruna Markkinapaikassa voit tutustua luotettaviin toimittajiin.