Aurinkosähkökampanja

Kesäkampanja: Minusta aurinkosähkön tuottaja!

Kesäkampanja: Minusta aurinkosähkön tuottaja!

Huomasitko, että naapurisi katolle ilmestyivät viime kesänä aurinkopaneelit? Nykypäivänä aurinkosähkön tuottaminen omaan käyttöön on taloudellisesti kannattavaa ja helppoa. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä ehtii maksaa itsensä jopa kolme kertaa teknisen käyttöikänsä aikana. Jos päivä paistaa sinunkin katollesi ja harkitset aurinkopaneelien hankintaa, autamme sinut alkuun.

Lunasta 300 euron alennus aurinkosähköjärjestelmästä

Carunan aurinkosähkökumppani hoitaa sinulle aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -palveluna. Kumppanimme suunnittelee kanssasi sinulle sopivan järjestelmän, asentaa sen käyttövalmiiksi, opastaa järjestelmän käyttöönotossa ja hoitaa tarvittavat lupa-asiat kerralla kuntoon!

Täytä yhteydenottolomake

Ota yhteyttä Carunan luotettavaan aurinkosähkökumppaniin ja pyydä tältä tarjous. Saat aurinkosähköjärjestelmästä 300 euron alennuksen, kun pyydät tämän yhteydenottolomakkeen kautta tarjousta aurinkosähköjärjestelmästä viimeistään 31.10.2018. Alennus edellyttää, että aurinkosähköjärjestelmä asennetaan Caruna Oy:n tai Caruna Espoo Oy:n jakeluverkkoalueille.

Aurinkosähkökumppanimme esittäytyvät

Carunan aurinkosähkökumppanit

Koillismaa, Pohjanmaa, Satakunta, Joensuu: Finnwind

Finnwind asentaa aurinkopaneelit vuosien kokemuksella
Finnwind asentaa aurinkopaneelit vuosien kokemuksella

Finnwind Oy on hajautettuun energiantuotantoon ja aurinkosähköasennuksiin erikoistunut yritys Lempäälästä.

Pitkä kokemuksemme ja toimintamme volyymi takaa asiakkaillemme korkealaatuiset tuotteet ja kilpailukykyiset hinnat. Aurinkovoimalan tulee kestää vuosikymmeniä. Yrityksemme on perustettu 25 vuotta sitten, joten meiltä saat takuun, jolla on katetta.

Tuotevalikoimamme on erittäin monipuolinen. Meiltä löydät esimerkiksi Aurinkokatoksen: aurinkosähköä tuottavan auto-, pyörä- tai varastokatoksen!

- Matti Kantonen, Finnwind

Finnwindin asennusalueita ovat Kuusamo, Oulu, Posio, Pudasjärvi, Ranua, Taivalkoski, Joensuu, Kontiolahti, Alavus, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Kuortane, Kurikka, Närpiö, Seinäjoki, Teuva, Vöyri, Harjavalta, Huittinen, Ikaalinen, Kokemäki, Eurajoki, Merikarvia, Nakkila, Pori, Sastamala, Tampere, Ulvila ja Ylöjärvi.

Varsinais-Suomi: Areva Solar

Areva Solarin toimitusjohtaja Anu Areva
Areva Solarin toimitusjohtaja Anu Areva

Areva Solar on edistänyt suomalaista aurinkoenergiaosaamista jo vuodesta 1978.

Olemme perheyritys, jonka toiminta perustuu kotimaiseen laatutyöhön. Aurinkopaneelimme valmistetaan omassa tehtaassamme Salossa ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Paneelien asennuksessa käytämme Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja asennustelineitä sekä ammattitaitoisia asentajia.

- Anu Areva, Areva Solar

Areva Solarin asennusalueita ovat Aura, Eura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Säkylä, Taivassalo, Tammela, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa ja Ypäjä.

Keski-Uusimaa: Suomen Aurinkotekniikka

Suomen Aurinkotekniikan toimitusjohtaja Ville Tiainen
Suomen Aurinkotekniikan toimitusjohtaja Ville Tiainen

Riihimäkeläinen Suomen Aurinkotekniikka Oy on omakotitalojen aurinkovoimala-ammattilainen.

Kehittämämme ”Meidän Tapa”-konsepti takaa asiakkaalle oikein suunnitellun voimalan, jonka toteutamme ”avaimet käteen”-palveluna. Asennustöistä vastaavat omat asentajamme, jotka ovat koulutettu toimimaan Meidän Tavallamme. Tämä takaa laatukriteereiden mukaisen ja turvallisen voimalatoimituksen.

Kaikkiin aurinkovoimaloihimme sisältyy Lappeenrannassa kehitetty GEF VISION™ -ohjelmisto ja älykäs ohjainyksikkö, joka nostaa järjestelmän ominaisuudet uudelle tasolle. Suomessa valmistettu Vision™ mahdollistaa akustojen ja sähköautojen myöhemmän liittämisen järjestelmään niin, ettei muita komponentteja tarvitse vaihtaa. Helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella seuraat sähkötuotantoa reaaliajassa ja saat raportteja kertyneistä historiatiedoista, mikä mahdollistaa älykkään tuotannon ja oikea-aikaisen kulutuksen.

- Ville Tiainen, Suomen Aurinkotekniikka

Suomen Aurinkotekniikan asennusalueita ovat Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Kärkölä, Loppi, Mäntsälä, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa.

Länsi-Uusimaa: Playgreen Finland

Stefan Henkola ja Jouni Penttinen Playgreenilta.
Stefan Henkola ja Jouni Penttinen Playgreenilta.

Playgreen Finland on aurinkosähkön ja energiavarastoinnin asiantuntija.

Meiltä saa takuulla laadukasta ja huolellisesti asennettua aurinkosähköä teollisuudesta kesämökeille! Asiakkaan apuna projekteissa ovat osaavat myyjät, suunnittelun ammattilaiset, Suomen kokeneimmat asentajat sekä ystävällinen asiakaspalvelu.

Aurinkosähkön lisäksi meidän valikoimassa ovat myös energiavarastot, sähköautonlatauspisteet sekä lämpöpumput.

- Jouni Penttinen, Playgreen Finland

Playgreen Finlandin asennusalueita ovat Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti.

Sähköverkon ulkopuoliset kesämökit: Solarvoima

Solarvoiman toimitusjohtaja Lauri Hietala, kehitysjohtaja Janne Käpylehto ja Mökkivoimala.
Solarvoiman Lauri, Janne ja Mökkivoimala.

Mökkivoimala sähköistää mökin kätevästi ja helposti!

Suomessa on jo 80000 kesämökkiä, joissa sähkö tuotetaan omalta tontilta, ilman sähköverkkoa. Mökkivoimala on siisti paketti ja soveltuu mökille kuin mökille. Mökkivoimalalla toimii mm. jääkaappi, valaistus, tv, mikroaaltouuni, erilaiset laturit, vesipumppu ja käsityökalut 1500W:iin saakka. Mökkivoimala PRO mahdollistaa minkä tahansa schuko-pistokkeisen sähkölaitteen käyttämisen - invertterin max. teho on 7000 wattia. Voit käyttää invertterin tuottamaa puhdasta 230VAC verkkosähköä tai 12V jännitettä esimerkiksi itse helposti ja turvallisesti asennettaville LED-valoille. Mökkivoimalassa on näiden liitäntöjen lisäksi myös USB-ulostulo.

Minusta aurinkosähkön tuottaja -kampanjan yhteydessä asennamme Mökkivoimalan täysin valmiiksi mökillesi. Mökkivoimala on Solarvoiman oma tuote ja mukana kehityksessä on Business Finland (entinen TEKES).

- Janne Käpylehto, Solarvoima

Solarvoima asentaa aurinkovoimaloita sähköverkon ulkopuolisiin kohteisiin, esimerkiksi kesämökeille, Caruna Oy:n tai Caruna Espoo Oy:n koko jakeluverkkoalueilla.

Aurinkosähköä Carunan jakeluverkossa

Aurinkosähkön tuotantoteho ja paneelimäärä Carunan verkossa.
Eniten aurinkopaneeleja Carunan jakelualueen kunnissa.
Aurinkopaneelit pientaloilla, yrityksillä ja maatiloilla Carunan sähköverkossa.

Minunko katolle aurinkopaneelit?

Riittääkö täällä Pohjolassa tarpeeksi aurinkoa?
- Etelä-Suomeen asennettu aurinkovoimala tuottaa ihan yhtä paljon kuin Pohjois-Saksaan asennettu. Myös muu Suomi tuottaa päivänpaisteesta lähes yhtä paljon.

Entä miten pitkä takaisinmaksuaika paneeleilla on?
- Keskimäärin aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin noin 10-15 vuodessa. Paneelin takuuaika on 25 vuotta ja tosiasiallinen käyttöikä vielä monta vuotta pidempi, eli ilmaisia käyttövuosia kertyy ainakin kymmenen. Investointi on siis vähintään yhtä kannattava kuin keittiöremonttiin tai autoon satsaaminen!

Mistä tiedän, kuinka monta paneelia tarvitsisin?
- Kannattavuuden kannalta on olennaista, että aurinkopaneelien tuotanto ja kotisi sähkönkulutus osuvat mahdollisimman hyvin samaan hetkeen. Aurinkosähkön asiantuntija mitoittaa sinulle sopivan määrän aurinkopaneeleja käden käänteessä.

Kannattaako paneelien tilaaminen, jos vaikka muutan muualle?
- Aurinkosähköjärjestelmä voi hyvinkin lisätä kiinteistösi arvoa myyntitilanteessa. Aurinkosähköllä on hyvä maine.

Etkö vieläkään vakuuttunut?

Kattoni ei ole etelän suuntaan - sieltähän se aurinko paistaa. Ja puitakin on edessä.
- Jos katto ei ole etelän suuntaan, puolet paneeleista kannattaa asentaa itälappeelle ja puolet länsilappeelle. Myös sähkönkäyttösi saattaa osua yksiin aamun ensimmäisten ja illan viimeisten säteiden kanssa. Aurinkosähkön tuotto kuitenkin putoaa roimasti pienenkin varjon osuessa paneelille. Raaskisiko puut pilkkoa lämmikkeeksi?

Entäs talvikuukaudet? Viime talvenakin katolla oli puoli metriä lunta.
- Vuoden pimeimpinä kuukausina aurinkopaneelit ehtivät tuottaa sähköä vain hetkellisesti, joten lumipeitteestä ei ole haittaa. Paneelit kyllä kestävät lumikuorman, ei huolta. Kylmässä paneeli muuten tuottaa kaikista tehokkaimmin.

Mihin aurinkosähköä voi käyttää?
- Tuottamasi aurinkosähkö ohjautuu automaattisesti omaan käyttöösi. Riippuen kotisi varustelusta voit käyttää aurinkosähköä käyttöveden ja tilojen lämmitykseen, jäähdytykseen, kylmäsäilytykseen ja valaistukseen. Tulevaisuudessa myös sähköauton lataamiseen. Ylijäävä aurinkosähkö siirtyy automaattisesti Carunan jakeluverkkoon ja voit myydä sen sähkönmyyjällesi.

Vaatiiko asentaminen jonkinlaisia lupia?
- Osa kunnista saattaa edellyttää toimenpideluvan aurinkopaneeleille. Voit varmistaa oman kuntasi tilanteen rakennusvalvonnasta. Carunalta saat käyttöönottoluvan käden käänteessä, kunhan sähköasentaja on lähettänyt tarvittavat tiedot meille. Hän tietää kyllä.

Voiko paneeleilla tuottaa sähköä, jos sähköt katkeavat?
- Sähköturvallisuuden vuoksi aurinkosähköjärjestelmä (ilman akustoa) kytkeytyy automaattisesti pois päältä sähkökatkon alkaessa ja takaisin päälle katkon jälkeen. Toisaalta sähkönjakelun keskeytys osuu useimmiten tuuliseen, sateiseen ja hämärään ajankohtaan, jolloin aurinko ei paista eikä paneeleista ole kuitenkaan hyötyä.

Hyvä on, olen vakuuttunut! Kuinka minusta tulee aurinkosähkön tuottaja?
- Erittäin helposti! Täytä yhteydenottolomake, ja Carunan aurinkosähkökumppani ottaa sinuun yhteyttä piakkoin.