Tarvitsen sähköä

Liittymän omistajan muutos

Kirjaudu lomakkeelle >

Liittymän siirtäminen uudelle omistajalle

Mikäli omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti.

Helpoin tapa huolehtia omistajan muutoksesta on mainita siitä kiinteistön luovutuskirjassa tai erillisessä luovutuskirjassa. Voit allekirjoittaa kiinteistön luovutuskirjan myös sähköisesti Maanmittauslaitoksen tarjoamassa Kiinteistökaupan verkkopalvelussa osoitteessa www.kiinteistoasiat.fi. Ilmoita meille erikseen liittymän siirrosta mahdollisimman pian kiinteistökaupan tapahduttua, koska kauppakirjasta tieto ei tule meille automaattisesti. Voit tehdä ilmoituksen sivun oikeassa reunassa olevasta "Kirjaudu lomakkeelle" -painikkeesta. Lomake vaatii kirjautumisen toimiakseen.

Kun liittymä siirtyy omistukseesi, sinun on pyydettäessä pystyttävä esittämään meille liittymän siirtoa koskeva sopimus, kuten kopio kauppakirjasta tai muusta luovutuskirjasta, jossa on maininta liittymän siirtymisestä.

Jos liittymän siirtymisestä omistukseesi ei ole pätevää kirjallista selvitystä, voimme purkaa liittymissopimuksen. Tällöin sinun on tehtävä uusi liittymissopimus ja maksettava hinnaston mukainen liittymismaksu.

Muista myös sähkönmyyntisopimus

Liittymissopimuksen siirrettyäsi muista varmistaa sähkön saanti uuteen kiinteistöön tekemällä sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Sähkönmyyjiä voit vertailla esimeriksi Energiaviraston sahkonhinta.fi-palvelussa. Carunan verkkoalueelle muuttaessasi saamme tarvittavat tiedot siirtosopimuksen tekemiseksi sähkönmyyjältäsi eikä sinun tarvitse huolehtia ilmoituksesta meidän suuntaan. 

Jos kiinteistössäsi ei ole juuri nyt tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, kannattaa liittymä siirtää ylläpidolle. Ylläpitosopimuksen voit tehdä kätevästi osoitteessa caruna.fi/liittymanyllapito.

 

Oletko muuttamassa? Katso tällöin tietoa muuttajalle -sivumme.