Tietoa Carunan verkkoalueelle rakentavalle

Rakentajalle

Onneksi olkoon!

Olet ostanut tontin ja uuden kodin rakentaminen on alkanut. Kun tarvitset sähköt, tilaa meiltä sähköliittymä mahdollisimman pian rakentamisen alkaessa. Mitä aikaisemmin teet tilauksen, sitä nopeammin saat sähköt. 

Tonttisi reunalla on yhdistelmäkaappi, joka mahdollistaa nopean ja mutkattoman tavan saada sähköä

Toimitamme alle 3x80A sähköliittymille, joille tulee yksi sähkönkäyttöpaikka ja joihin vaaditaan Carunalta sähköverkon rakentamista, yhdistelmäkaapin, joka toimii myös mittauskeskuksena rakentamisen jälkeen. Tieto yhdistelmäkaapista on mainittu Carunan kanssa solmitussa liittymissopimuksessa.

Muista myös sähkösopimus

Muistathan tehdä sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Caruna Markkinapaikassa voit valtuuttaa Carunan tekemään sähkösopimuksen puolestasi. Voit vertailla sähkönmyyjiä ja sähkösopimuksia esimerkiksi Energiaviraston palvelussa.

Näin tilaat sähköt

Kätevimmin liityt asiakkaaksemme verkkosivultamme. Voit tehdä tilauksen itse tai antaa sen sähköurakoitsijasi tehtäväksi.

Sinulle sopivimman sähkönjakelutuotteen valinnasta voit keskustella sähköurakoitsijasi kanssa. Omia kulutustottumuksia kannattaa arvioida etukäteen. Se auttaa sähköurakoitsijaasi valitsemaan sinulle oikean tuotteen sekä sähköliittymän koon.

Apua Carunan asiakaspalvelusta

Mikäli sinulla tai urakoitsijallasi on kysyttävää sähköliittymän tilauksesta, laskutuksesta tai muista sähköverkkoasioista, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Tilauksen tehtyäsi olet Carunan sähkönjakeluasiakas. Meidän tehtävämme on huolehtia, että sähkö kulkee ja sinä voit nauttia arkisista asioista kodissasi. Tutustu meihin tarkemmin verkkosivullamme.

Tietoa sähkökaapista 

Asennamme tonttisi laidalle yhdistelmäkaapin, joka mahdollistaa tulevaisuuden asettamat vaatimukset sähköverkolta. Kaapin sisällä ovat pääsulakkeet, sähkömittari sekä pääkytkin. Yhdistelmäkaappiin on myös asennettu valmiiksi kolmivaiheinen pistorasia, joka on käytettävissäsi kun olet tilannut sähköliittymän.

Yhdistelmäkaappi koostuu Carunan ja asiakkaan osasta. Annamme sinulle kolmioavaimen, jolla pääset mittauskeskuksellesi. Halutessasi voit myös lukita sen omalla riippulukolla. Varmistathan, että oma lukkosi on sarjoitettu Carunan avaimen mukaan. Lisätietoja lukoista ja lukituksista saat omalta sähköurakoitsijaltasi.

Muuta huomioitavaa:

  • Sähkökatkotilanteessa sinun kannattaa käydä tarkastamassa mittauskeskuksesta pääsulakkeet.
  • Vain sähköalan ammattilainen saa tehdä muutoksia yhdistelmäkaapin asennuksiin. 
  • Yhdistelmäkaapin kolmivaiheinen pistorasia mahdollistaa mm. sähköauton turvallisen lataamisen.

Tutustu yhdistelmäkaapin käyttöohjeeseen.