Tietoa Carunan verkkoalueelle rakentavalle

Tietoa rakentajalle

Tilaa sähköliittymä

Olet ostanut tontin ja uuden kodin rakentaminen on alkanut. Kun tarvitset sähköt, tilaa meiltä sähköliittymä mahdollisimman pian rakentamisen alkaessa. Mitä aikaisemmin teet tilauksen, sitä nopeammin saat sähköt.

Näin tilaat sähköt tontille

Kätevimmin liityt asiakkaaksemme ja tilaat sähköliittymän verkkosivultamme. Voit tehdä tilauksen itse tai antaa sen sähköurakoitsijasi tehtäväksi. Tilauksen tehtyäsi olet Carunan sähkönsiirtoasiakas. Tehtävämme on huolehtia, että sähkö kulkee ja sinä voit nauttia arkisista asioista kodissasi. Lue Carunasta enemmän verkkosivultamme.

Sähkönsiirtotuotteen valinnasta kannattaa keskustella sähköurakoitsijan kanssa. Arvioimalla omia kulutustottumuksiasi etukäteen on sähköurakoitsijasi helpompi valita sinulle oikea sähkönsiirtotuote ja sähköliittymän koko.

Mikäli sinulla tai urakoitsijallasi on kysyttävää sähköliittymän tilauksesta, laskutuksesta tai muista sähköverkkoasioista, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

Muista lisäksi sähkösopimus

Muistathan tehdä sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Caruna Markkinapaikassa voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi tai valtuuttaa Carunan tekemään sopimuksen puolestasi.

Tonttisi reunalla on mittauskeskus, joka mahdollistaa nopean ja mutkattoman tavan saada sähköä

Toimitamme tontille yhdistelmäkaapin, mikäli

  • sähköliittymälle tulee vain yksi sähkönkäyttöpaikka
  • sähköliittymä on kooltaan enintään 3x80A
  • Caruna rakentaa sähköliittymää varten uutta sähköverkkoa

Yhdistelmäkaapista saat sähköt tontille sekä rakentamisen ajaksi että asumiseen. Kaapin sisällä ovat pääsulakkeet, sähkömittari sekä pääkytkin. Yhdistelmäkaappiin on myös asennettu valmiiksi kolmivaiheinen pistorasia, joka on käytettävissäsi kun olet tilannut sähköliittymän.

Yhdistelmäkaappi koostuu Carunan ja asiakkaan osasta. Annamme sinulle kolmioavaimen, jolla voit avata mittauskeskusen tarvittaessa. Halutessasi voit myös lukita sen omalla riippulukolla. Varmistathan, että oma lukkosi on sarjoitettu Carunan avaimen mukaan. Lisätietoja lukoista ja lukituksista saat omalta sähköurakoitsijaltasi.

Tieto yhdistelmäkaapista on mainittu liittymissopimuksessa.

Muuta huomioitavaa

  • Sähkökatkotilanteessa sinun kannattaa käydä tarkastamassa mittauskeskuksesta pääsulakkeet.
  • Vain sähköalan ammattilainen saa tehdä muutoksia yhdistelmäkaapin asennuksiin. 
  • Yhdistelmäkaapin kolmivaiheinen pistorasia mahdollistaa mm. sähköauton turvallisen lataamisen.