Yhdessä kohti hiilineutraalia Espoota

Suomenojan lintukosteikon yli kulkeville voimajohdoille asennettiin lintuheijastimia

Ennen kuin muuttolintujen liikennöinti taivaalla alkoi, asennettiin lentoliikennettä vaarantaville voimajohdoille heijastimia, jotka varoittavat lintuja johtojen sijainnista. Asennus tehtiin helikopterin avustuksella, sillä voimajohdot sijaitsevat kymmenien metrien korkeudessa.

Helsingin Sanomat Espoo taltioi helikopterin työssään.

Lue lisää tiedotteestamme

Sinimäkeen rakennettava uusi sähköasema palvelee yli 140 000 asiakkaan sähkönjakelua

Caruna rakentaa Espoon Sinimäkeen uuden sähköaseman, jolla varmistetaan Espoon kasvavaa sähkönkulutusta, tuetaan hiilineutraalin Espoon strategiaa ja edelläkävijyyttä puhtaan energian ratkaisuissa. Hankkeen yhteydessä rakennetaan maakaapeliyhteys Leppävaaran ja Sinimäen sähköaseman välille.

Sinimäen sähköasema tulee palvelemaan suoraan noin 15 000 ja välillisesti noin 140 000 asiakkaan sähkönjakelua.

Lue tiedote

Espoolaislapsille sähköturvallisempi koulumatka Carunan IoT-pilotin avulla

Caruna asentaa pilottihankkeessaan muuntamoihin ja jakokaappeihin antureita, jotka varmistavat reaaliaikaisesti, että sähkölaitteistolla on mukavat oltavat, ja niitä suojaavat rakenteet ovat ehjät. Sata asennuskohdetta sijaitsee koulujen ja päiväkotien läheisyydessä Espoossa.

Espoolaislapsille sähköturvallisempi koulumatka Carunan IoT-pilotin avulla.

Lue pilotista lisää

Nykyaikaistamme lähes 50 000 asiakkaamme sähkönjakelua Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueilla

Carunan Lähikaapelihankkeen nimellä kulkeva projekti uudistaa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueiden sähkönjakelua vastaamaan sähkönkäytön tulevaisuuden tarpeita. Työ on alkanut syksyn 2020 aikana.

Nykyaikaistamme lähes 50 000 asiakkaamme sähkönjakelua Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueilla.

Lue tarkemmin tiedotteestamme

Carunan vuosi 2019 Espoossa

Sähköverkkojen kunnostaminen ja rakentaminen etenee Caruna Espoon verkkoalueella. Säävarman sähköverkon osuus on Espoossa 86 prosenttia eli suurin osa verkosta on jo suojassa sään vaihteluiden aiheuttamilta ongelmilta, kuten pitkiltä sähkökatkoilta.

Tulevaisuuden tarpeisiin rakentuva jakeluverkko kestää erinomaisesti Espoon kasvavan väestön ja lisääntyvien työpaikkojen nykyistä runsaamman sähkönkäytön. Suurjänniteverkossa (110 kV) kehitämme verkkoamme sähköistyvän liikenteen ja Espoon alueen sähkönkäytön kasvun mahdollistamiseksi.

Katsaus vuoteen 2019

Tuhansien yhteistyötuntien tulos: näin rakennettiin Suurpellon sähköasema

Caruna rakensi Espoon Suurpeltoon nykyaikaisen sähköaseman, jolla turvataan koko ajan kasvavan asuinalueen ja myös muun muassa Länsimetron sähkönsaanti. Uusi sähköasema parantaa yli 20 000 Carunan asiakkaan sähkönsaannin luotettavuutta.

 näin rakennettiin Suurpellon sähköasema.

Lue tiedotteemme

Raide-Jokeri kuljettaa Espoota kohti hiilineutraaliutta

Liikenteen sähköistymisen yhteydessä puhutaan paljon yksityisautoiluista. Suurempi muutos kytkeytyy julkiseen liikenteeseen, kuten raideliikenteen kasvuun ja sähköbussien yleistymiseen. Espoossa myös Raide-Jokeri kuljettaa kaupunkia kohti hiilineutraaliutta. 

Raide-Jokeri kuljettaa Espoota kohti hiilineutraaliutta.

Lue blogistamme lisää