Yrityksemme

Jaamme hyvää energiaa

Syntytarina

Caruna on perustettu 2014, mutta sen tarina alkoi jo vuonna 1912 paikassa nimeltä Karuna, jossa uusi sähkönsiirtoyhtiö aloitti toimintansa.  Monen vaiheen jälkeen ­– viimeksi osana Fortumia - olemme nyt Caruna, uuden ajan sähkönsiirtoyritys. Katseemme on uuden ajan toimivammassa arjessa ja nautimme 100-vuotisesta kokemuksesta.

Helppo sähkönkäyttö, sujuva arki

Siirrämme sähköä helpottaaksemme ihmisten arkea. Voimme keittää aamukahvit, lämmittää joulusaunan, viestitellä läheisillemme ja lukea iltasatuja lukulampun valossa vaivattomasti ja helposti. Sähkö on perustarve. Me pidämme huolta, että sähkö kulkee. Jaamme hyvää energiaa.

Haluamme vastata asiakkaan odotuksiin ja ennen kaikkea turvata häiriöttömän sähköntoimituksen. Parannamme ja kehitämme sähköverkkoamme jatkuvasti. Tämän ansiosta asiakas voi esimerkiksi tuottaa käyttämänsä sähkön itse ja myydä ylijäämäsähkön verkkomme välityksellä. Voidaksemme taata myös nopean ja osaavan palvelun, selkeän laskutuksen, sähkönkulutuksen raportoinnin ja sähkökatkoista tiedottamisen, käytämme eri kanavia.

Caruna yrityksenä

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys. Meillä on noin 20 prosentin markkinaosuus Suomen paikallisesta sähkönsiirrosta. Vastaamme 664 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönsiirrosta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Carunan noin 82 000 kilometrin pituinen sähköverkko yltäisi melkein kaksi kertaa maapallon ympäri. Meillä työskentelee noin 270 henkilöä ja työllistämme suoraan yhteensä 2 000 henkilöä eri puolilla Suomea. Investoimme vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkkoomme. Toimintaamme sääntelee Energiavirasto, joka valvoo sähköverkkoliiketoimintaa Suomessa.

Carunan omistajat

Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja OMERS Infrastructure (40 %).