Sve
Eng

Caruna vuonna 2020

Ylläpidämme, kunnostamme ja rakennamme säänkestävää sähköverkkoa verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa yli 700 000 asiakkaallemme. Valvomme verkkomme toimintaa vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Kehitämme aktiivisesti uusia ratkaisuja digitalisoituvan yhteiskuntamme kasvaviin tarpeisiin: liikenteen sähköistymiseen, kuluttajien omaan sähköntuotantoon, sähköisten palvelujen kasvavaan määrään sekä huippunopeiden verkkoyhteyksien rakentamiseen.

Liikevaihto, M€

475,3

Tilikauden voitto, M€

35,0

Investoinnit, M€

143,2

Investoinnit, % liikevaihdosta

30,1
Poikkeusaikoina verkon merkitys korostui
Vuosi 2020 oli myrskyisä niin tuuli- kuin terveysrintamalla. Poikkeuksellisen vuoden aikana pystyimme keskittymään työhömme energiamurroksen mahdollistajana. Vuonna 2020 Suomessa oli 44 myrskypäivää, jotka koettelivat sähköverkkojen kestävyyttä. Iloksemme mittavat investointimme sähköverkon uusimiseen ja sen digitalisointiin ovat tuottaneet tulosta.
Tomi Yli-Kyyny, toimitusjohtaja
Lue lisää
Asiakaslähtöinen, aktiivinen ja kustannustehokas jakeluyhtiö
Olemme edelläkävijä älykkään sähköverkon kehittämisessä, rakentamisessa, käytössä ja kunnossapidossa, ja haluamme olla tätä myös tulevaisuudessa. Toimintamme kolme peruspilaria ovat asiakaslähtöinen ja tehokas ydinliiketoiminta, hyvä yrityskansalaisuus sekä kasvu ja uudet palvelut. Vuoden 2020 poikkeukselliset olot eivät estäneet meitä toteuttamasta visiotamme miljoonasta tyytyväisestä asiakkaasta.
Lue lisää

Poimintoja vuoden varrelta

Sähkölatausta perkkaalla

Sähkölatausta Perkkaalla

Carunan toimiston parkkipaikalla on työntekijöidemme käytössä 40 sähköauton latauspistettä. Toukokuussa toivotimme lähialueen sähköautoilijat tervetulleiksi lataamaan autojaan arki-iltaisin ja viikonloppuisin.
Lue lisää
Merikarvian kunnan kesätyöntekijä Sofia Muuntamokahvilalla.

Kesätöitä yli 70 nuorelle

Kesä-elokuussa toteutimme verkkoalueemme kuntien kanssa Duunienergiaa-kampanjan, jolla työllistettiin kesätöihin 16–20-vuotiaita nuoria eri puolella Suomea. Yli 70 nuorta sai kesätyöpaikan tätä kautta.
Lue lisää
Akkuvarasto varmistaa sähköverkon

Akkuvarasto varmistaa säänkestävän sähköverkon

Inkoossa hyrähti elokuussa käyntiin merikontin kokoinen akkuvarasto. Akku on liitetty keskijänniteverkkoomme, ja sillä paikataan huolto- tai vikatilanteiden aiheuttamia sähkökatkoja.
Lue lisää

Vastuullisuus on osa strategiaamme ja päivittäistä työtämme

Yritysvastuu on integroitu strategiaamme ja edelleen tavoitteisiin, liiketoimintasuunnitteluun, seurantaan ja raportointiin. Yritysvastuu on meille käytännön tekoja.

Kestävää sähkönjakelua

Vahvistamme verkon sää- ja toimitusvarmuutta kustannustehokkailla ja tarkoituksenmukaisilla ratkaisuilla sekä mittavilla investoinneilla.
Lue lisää
Ilmastonmuutoksen torjuntaa

Ilmastonmuutoksen torjuntaa

Tuemme uusiutuvan energian tuotantoa sekä liikenteen sähköistymistä. Helpotamme asiakkaidemme mahdollisuuksia käyttää uusiutuvia energianlähteitä.
Lue lisää

Työtä ja turvallisuutta

Toimitusketjumme työllistää vuosittain yli 1 000 henkilöä ympäri Suomea. Asetamme turvallisuuden aina etusijalle. Tavoitteemme on kaikkien tapaturmien estäminen.
Lue lisää

Lataa PDF-raportit itsellesi

Voit ladata vuosiraportimme eri osiot itsellesi.