Töihin meille

Tulevat työkaverisi

Tulevat työkaverisi

Hyvä energia saa Suomen rullaamaan. Meillä Carunassa työskentelee noin 270 sähkönsiirron asiantuntijaa. Jokaisella on oma erityinen osaamisalansa, mutta me kaikki jaamme yhteisen tavoitteen: haluamme tarjota sujuvaa sähköä ja hyviä hetkiä suomalaisten arkeen. Edelläkävijäyrityksenä kehitämme sähköverkkoa jatkuvasti, asiakkaidemme ja koko yhteiskunnan eduksi.

Lue lisää Tiian tarinasta: ”Superkivat tiimikaverit tekevät työstä hauskaa!”

Kun aloitin asiakaspalvelussa reilu vuosi sitten, minua hieman jännitti, koska tekninen puoli ei ollut minulle aiemmin lainkaan tuttua. Reilujen esimiesten tukemana, kattavan perehdytyksen kautta ja itse työn parissa oppimalla pääsin kuitenkin sähkön maailmasta nopeasti jyvälle. Kaiken oppii, jos on halua ja mielenkiintoa!

Asiakaspalvelutiimissämme on ihan superkivoja työkavereita: eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia, mutta kaikki positiivisia tsemppaajia. Meillä on vahva ryhmähenki ja toisilta saa aina apua, kun sitä tarvitsee. Joka aamu on hauska mennä töihin, kun tietää että toimistolla odottaa tällainen porukka.

Carunalla tuetaan työntekijöiden kehitystä ja kannustetaan kokeilemaan uutta. Kun itse päätin kouluttautua työn ohessa merkonomiksi, sain esimieheltä paljon tsemppiä ja tukea opintojen suorittamiseen. Olen myös päässyt kokeilemaan muille tiimeille kuuluvia työtehtäviä ja oppimaan sitäkin kautta.

Tiia Turunen tekninen palveluasiantuntija, Asiakaspalvelutiimi

Tiia Turunen, Tekninen palveluasiantuntija

Carunan asiakaspalvelutiimi palvelee kuluttaja-asiakkaita puhelimitse ja sähköpostilla. Yhdelle palveluasiantuntijalle tulee jopa kymmeniä sähköposteja ja puheluita päivittäin. Asiakkaat tiedustelevat meiltä muun muassa uusien liittymien kytkentäaikatauluista, etäluettavista mittareista ja omasta sähkönkulutuksestaan.

Lue lisää Sebastianin tarinasta: ”Oma-aloitteisuutta arvostetaan”

Verkostosaneerausprojektissa suunnittelemme tulevaisuuden sähkönjakeluverkkoa kaikille suomalaisille, olipa kyse sitten omakotitalon tai tehtaan tarpeista. Tässä työssä pääsee katsomaan kristallipalloon: kenties jo ensi vuosikymmenellä muun muassa sähköautojen ja älykotien yleistyminen muuttaa suuresti sitä, millaista sähkönjakelua yhteiskuntamme tarvitsee. 

Teen työtäni todella monipuolisen joukon kanssa: päivittäisiä kumppanejani ovat esimerkiksi Carunan omat järjestelmä- ja verkkopalveluasiantuntijat sekä ulkopuolisten urakoitsijoiden suunnitteluasiantuntijat. Tässä työssä pärjää, jos on intohimoa ottaa asioista selvää: kaikkea ei voi tietää heti, mutta mitä tahansa voi oppia! 

Carunan kulttuuriin kuuluu rohkea kokeileminen ja ideointi. Johtotasolla asti kannustetaan kehittämään omia ideoita ja viemään niitä eteenpäin – eikä epäonnistumisista tuomita, vaan niistä opitaan. En tiedä mitään paikkaa, jossa pidettäisiin työntekijöistä yhtä hyvää huolta kuin meillä.

Sebastian Ahlnäs, Projektipäällikkö

Yksi omaisuudenhallintayksikön vastuista on miettiä tulevaisuuden sähkönjakeluverkkoa. Verkostoanalyysillä selvitämme verkon nykytilan ja tulevaisuuden tarpeet. Suunnittelemme strategisesti esimerkiksi sitä, mikä on paras tapa saneerata nykyistä verkkoa säävarmemmaksi.

Lue lisää Kallen tarinasta: ”Tylsiä päiviä ei ole!”

Tulin näihin hommiin vuonna 2010 kesätöiden kautta opiskellessani ammattikorkeakoulussa sähköinsinööriksi. Sittemmin sain mahdollisuuden kouluttautua työn ohessa Aalto-yliopistossa diplomi-insinööriksi ja tein diplomityöni verkostosuunnitteluun liittyvästä aiheesta. Kun minulle myöhemmin tarjottiin esimiestehtäviä, tartuin niihin innolla sillä mielestäni on mielenkiintoista työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja nähdä, miten tiimi rakentuu ja toimii.

Käytännön työssäni innostavinta on se, että saan tehdä päätöksiä hyvin itsenäisesti. Voin rakentaa oman työpäiväni ja -viikkoni sisällön kohtuullisen vapaasti. Autan tiimini jäseniä, tapaan urakoitsijoita konttorilla ja maastossa, järjestän koulutuksia ja seuraan projektien kustannuksia ja aikatauluja. Kaiken tekemisemme punaisena lankana on, että sähkönjakelun keskeytykset vähenevät entisestään ja toimitusvarmuus asiakkaille paranee koko ajan.

Meillä Carunalla on melko nuori työyhteisö ja työntekijät otetaan aidosti huomioon. Kunnianhimoisille tekijöille löytyy monenlaisia etenemisen mahdollisuuksia. Ilmapiiri täällä on sopiva sekoitus asiantuntevaa tekemistä ja rentoa vapautta, päivät eivät todellakaan ole totista puurtamista!

Kalle Sato, Hankepäällikkö, Investointiohjelmat

Hankepäällikkö vastaa oman vastuualueensa investointiohjelmien läpiviennistä. Tiimissä on seitsemän projekti-insinööriä, joiden tehtäviin kuuluu yksittäisissä investointiprojekteissa urakoitsijayhteistyö sekä projektien aikataulutuksen, talouspuolen, laadun ja työturvallisuuden hallinta. 

Lue lisää Kajn tarinasta: ”On aivan OK saapastella juttelemaan toimitusjohtajalle kahviautomaatilla”

Tiiminjohtajana varmistan, että yksikössä vallitsee sellainen ilmapiiri ja olosuhteet, joissa työt onnistuvat. Tiimin työtehtäviin kuuluu asiakkaiden tilausten käsittelyä, kenttätöiden hallintaa sekä asiantuntijapalvelun tarjoamista urakoitsijoille sekä asiakkaille. Yhteistyöurakoitsijamme tekevät tilaustemme pohjalta tarvittavat kenttätyöt, kuten verkonrakennuksen tai liittymän kytkentätyön.

Tämä on ihmistyötä, joten ulospäinsuuntautuneisuus ja joukkuepelin hallitseminen on tärkeää. Myös koordinointi- ja organisointikyvystä on hyötyä. Toimin sekä carunalaisten että urakoitsijoiden välissä, joten minun täytyy ymmärtää molempien arkea. En ole minkään yhden alan syväasiantuntija, mutta ymmärrän ja olen kiinnostunut monesta asiasta tarpeeksi, jotta pystyn toimimaan asiantuntijoiden kanssa.

Arvostan Carunan matalaa organisaatiota. Täällä on aivan OK vaikka saapastella juttelemaan toimitusjohtajalle kahviautomaatilla, turhaa byrokratiaa ei harrasteta. Suomen suurimpana sähkönsiirtoyhtiönä Caruna on alan aallonharjalla ja se näkyy jokaisen carunalaisen tekemisessä. Omalla asenteella ja aktiivisuudella pääsee etenemään talossa ja tekemään monenlaista hommaa.

Kaj Storås, Asiakkuuspäällikkö, Asiakkuusyksikkö

Asiakkuusyksikkö vastaa Carunan kaikista asiakkuuksista. Verkkopalvelut-tiimi toimii rajapintana asiakkaiden, urakoitsijoiden ja Carunan muiden yksiköiden välissä. Tiimiin kuuluu 17 luovaa asiantuntijaa, jokainen oman alansa huippuja.

Lue lisää Tomin tarinasta: ”Myrskypäivinä mennään myräkän ehdoilla”

Työni on suurelle yleisölle näkymätöntä – siihen asti kunnes ongelmia ilmenee. Rauhallisempina päivinä keskitymme verkon valvontaan ja verkoston investointi- ja kunnossapitotöihin. Huolehdimme töistä aiheutuvista kytkentämuutoksista ja työkeskeytyksien suorittamisesta. Myrskypäivinä menemme sitten myräkän ehdoilla: rajaamme vian mahdollisimman pienelle alueelle, hälytämme apuvoimat kentälle ja johdamme poikkeuskytkentöjen tekemistä ja viankorjausta.

Tässä tehtävässä pärjätäkseen täytyy siis kestää painetta ja pystyä tekemään rauhallisesti harkittuja päätöksiä kiireisissäkin tilanteissa. Turvallisuus – sekä asiakkaiden että asentajiemme – on tärkeintä. Hektisinä päivinä olen täysin kiinni työssä, mutta päivän päätteeksi en vie töitä kotiin, vaan seuraavan vuoron tekijä jatkaa siitä mihin jäin. 

Olen huomannut, että Carunalla innokkuus palkitaan. Olen päässyt tekemään vaihtelevia ja mielekkäitä tehtäviä eri puolilla organisaatiota ja siinä samalla oppinut paljon uutta sekä itsestäni että ammatistani. Suomen suurin jakeluverkkoyhtiö tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin – kun niihin haluaa itse tarttua.

Tomi Laukkanen, Käyttöinsinööri, Käyttökeskustiimi

Käyttökeskustiimi vastaa Carunan siirto- ja jakeluverkon valvonnasta, operoinnista ja turvallisuudesta. Valvomossa päivystetään ympäri vuorokauden kolmessa vuorossa. Jos häiriötilanteita ilmenee, selvitämme vian syyn, teemme tarvittavat poikkeuskytkennät ja lähetämme korjausryhmän paikalle. Tavoitteemme on, ettei asiakas jää ilman sähköä vaikeissakaan olosuhteissa.

Lue lisää Anssin tarinasta: ”Hyödyllisintä on olla vahva IT-yleisosaaja – ja pystyä tarvittaessa perehtymään erityisaiheisiin”

Taustaltani olen tietotekniikan diplomi-insinööri ja olen tehnyt monenlaisia IT-alan töitä ohjelmistokehityksestä järjestelmäarkkitehtuuriin. Reilun seitsemän Caruna-vuoteni varrella olen päässyt monipuolistamaan osaamistani erilaisissa rooleissa ja työnkuvan kehittyminen on pitänyt arjen mielenkiintoisena.

Meillä on mukava tiimi, johon jokainen tuo omat vahvuutensa. Mielestäni hyödyllisintä on olla vahva IT-yleisosaaja ja pystyä tarvittaessa syventymään perusteellisemmin tiettyihin aihepiireihin ja omaksumaan niiden erityispiirteet. Myös sähkönsiirtotoimialan ja sen erityispiirteiden sekä yrityksen toimintamallien tunteminen on tarpeen. Näiden kanssa tulee kyllä tutuiksi, kun tekee työtä Carunalla! Puhtaasti teknisen IT-työn lisäksi teemme paljon ideointia ja olemme suoraan mukana tukemassa liiketoiminnan kehittämistä.

Kehitämme toimintatapojamme koko ajan: haluamme olla tehokkaita ja ketteriä. Meillä pärjää olemalla reipas ja avoin – ja huumorintajuakin saa hyödyntää. Töitä tehdään tosissaan, mutta meidän porukalla tekeminen on hauskaa.

Anssi Pitkänen, järjestelmävastaava

Anssi Pitkänen, palvelupäällikkö, IT Infrastructure -tiimi

IT-infratiimi vastaa Carunan tietotekniikan toimivuudesta – puhelimista palvelimiin ja työasemista tietoliikenneverkkoon asti.  Lisäksi tiimimme kehittää ja ylläpitää tiettyjä järjestelmiä, ratkoo tukipyyntöjä ja neuvoo käyttäjiä. Kun IT-infra talon sisällä toimii, carunalaiset pääsevät rauhassa keskittymään omiin töihinsä ja auttamaan asiakkaitamme.