Uutishuone

Yli puolet Klaara-myrskyn vioista korjattu ja sähköt palautettu asiakkaille – korjaustyöt jatkuvat yli yön

Yli puolet Klaara-myrskyn vioista korjattu ja sähköt palautettu asiakkaille – korjaustyöt jatkuvat yli yön

Klaara-ukkosmyrskyn voimakkaat tuulenpuuskat ja salamat aiheuttivat vakavia tuhoja Carunan asiakkaille Keski- ja Länsi-Uudellamaalla. Viankorjaustyöt ovat käynnissä ja jatkuvat, kunnes kaikki viat on korjattu.

Keskijänniteverkossa vikaantuneita johtolähtöjä oli 23, joista osassa useampi vikapaikka ja osa vioista hankalia korjata. Viat alkoivat kello kuuden aikaan illalla ja yli puolet niistä saatiin korjattua ja sähköt palautettua kello 23 mennessä. Puolilta öin sähköttä oli enää alle 4 000 asiakasta. Enimmillään sähköttä oli noin 20 000 asiakasta.

Ukkonen ja kova myrskytuuli hidastivat viankorjaustoimenpiteitä. Osassa vikakohteita asentajat joutuivat odottamaan sään laantumista ennen kuin pääsivät korjaamaan vikoja. Verkon viat johtuivat pääosin tuulen sähkölinjoille kaatamista puista ja oksista.

Nopeimmillaan sähköt saatiin palautettua vikoja rajaamalla alle puolessa tunnissa, pisimmillään asiakkaat joutuvat odottamaan sähköjä useita tunteja.

Caruna oli varannut sääennusteiden mukaisesti henkilökuntaa käyttökeskukseen valvomaan verkon tilaa ja johtamaan korjaustoimenpiteitä, asiakkaiden avuksi vikapuhelinpalveluun sekä kentälle viankorjaukseen. Normaaliresursseihin verrattuna henkilökuntaa oli kuusin-kymmenkertainen määrä ja lisäksi esimerkiksi muuntajia oli varattu ukkosen rikkomien laitteiden varalle.

Lue lisää aiheesta