Yhteisrakentamistekokilpailu ratkennut

MEDIATIEDOTE

29.10.2019 klo 16:55
Caruna ja Telia onnittelevat Traficomin järjestämän yhteisrakentamistekokilpailun voittajia, kuntasarjan voittajaa Mikkelin kaupunkia yhteistyökumppaneineen ja yrityssarjan voittaja Netplaza Oy:tä kumppaneineen.

"Hienoa, että yhteisrakentaminen on esillä ja siihen kannustetaan vahvasti. Kaikki mukana olevat osapuolet oppivat varmaan toisiltaan parhaita käytäntöjä, joten oikeastaan kaikki voittavat. Onnittelut voittajille!", Carunan sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen toteaa.

Mukana kilpailussa oli myös Carunan ja Telian vuoden 2019 alussa julkaisema uusi sähköverkon ja valokuidun yhteisrakentamismalli. Uudessa mallissa Caruna suunnittelee ja rakentaa sekä valokuitu- että sähköverkon samalla kertaa ja Telia vastaa valokuituliittymien myynnistä ja palveluiden toimittamisesta.

”Tiivis yhteistyömme vuoden 2019 alusta on opettanut, että yhteisrakentamisen kasvattamiseen ei ole oikoteitä tai nopeita ratkaisuja. Asiat pitää tehdä alusta loppuun yhdessä, ja siihen tarvitaan aikaa, resursseja ja yhteistä tahtoa”, Telian Avoimen Kuidun liiketoimintajohtaja Sanna Mutka sanoo.

Kaivinkoneet ovat jo töissä

Sähköverkon ja valokuidun rakennustyöt on nyt aloitettu ensimmäisillä yhteistyöalueilla Raisiossa ja Ruskolla. Kahden rakennusurakan yhdistäminen tarkoittaa asukkaille vähemmän katutöiden aiheuttamia häiriöitä, ja samalla rakentamisen ympäristövaikutukset ovat aiempaa pienemmät.

Suomessa pientalojen kiinteistä laajakaistaliittymistä vain noin 7 % on toteutettu valokuidulla kotiin asti. Carunan ja Telian aloittama yhteistyö vauhdittaa valokuituverkkojen rakentamista ja parantaa valokuidun saatavuutta erityisesti pientaloalueilla.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon