Varaudumme entistä haasteellisempiin sääolosuhteisiin Pohjois-Suomessa

Varaudumme entistä haasteellisempiin sääolosuhteisiin Pohjois-Suomessa

Varaudumme Pohjois-Suomen verkkoalueillamme Oulussa, Pudasjärvellä, Taivalkoskella, Kuusamossa, Posiolla ja Ranualla sääolosuhteiden vaikeutumiseen entisestään. Painava lumikuorma ja kova tuuli voivat aiheuttaa sähkökatkoja.

Runsas lumisade lisää Pohjois-Suomessa puiden ja sähköjohtojen lumikuormaa, mikä voi johtaa puiden taipumiseen sähköjohdoille ja johtojen katkeamiseen. Lisäksi kova tuuli voi kaataa puita sähkölinjoille.

Viime viikkojen aikana olemme korjanneet sähköverkon vikoja ja ennaltaehkäisseet uusien vikojen syntymistä tehostetusti pohjoisilla verkkoalueillamme. Olemme muun muassa tehneet sähköverkon tarkastuslentoja, raivanneet puustoa sähkölinjojen läheisyydestä sekä helikopterisahalla että maasta käsin ja poistaneet lunta sähkölinjoilta.

Jatkamme töitä ja olemme lisänneet henkilökuntaa käyttökeskukseemme valvomaan sähköverkon tilaa ja ohjaamaan viankorjaustoimenpiteitä, vikapuhelimeen asiakkaidemme avuksi sekä kentälle korjaamaan verkon vikoja. Sään salliessa käytämme puuston raivaamisessa, lumen ravistamisessa johdoilta ja vikojen paikantamisessa edelleen myös helikoptereita. Maastossa runsas lumi hankaloittaa liikkumista ja viankorjaustoimenpiteitä.

Ajantasainen tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta. Maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011. Kiireettömät viat ja havainnot lumikuorman vuoksi painuneista sähköjohdoista tai johtojen päälle taipuneista puista voi ilmoittaa verkkolomakkeella. Asiakkaat voivat tilata tiedon mahdollisista sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa maksuttoman Caruna Sähkövahti -palvelun avulla.

Turvallisuuden vuoksi pyydämme pitämään etäisyyttä sähkölinjojen läheisyydessä lentäviin helikoptereihin ja lumen painamiin sähköjohtoihin.

Lisätietoja:

Sähköverkon häiriökartta: http://hairiokartta.caruna.fi
Caruna Sähkövahti: https://www.caruna.fi/sahkovahti
Vikapalvelun puhelinnumero: 0800 195 011 (24 h)
Sähköinen vikailmoituslomake: https://www.caruna.fi/vikailmoitus
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi 
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi

Lue lisää aiheesta