Uratarinat: Käyttöinsinööri Tomi pitää huolta, ettei asiakas jää ilman sähköä

ARTIKKELI

07.12.2017 klo 20:23
Käyttökeskustiimi vastaa Carunan siirto- ja jakeluverkon valvonnasta, operoinnista ja turvallisuudesta.

Valvomossa päivystetään ympäri vuorokauden kolmessa vuorossa. Jos häiriötilanteita ilmenee, selvitämme vian syyn, teemme tarvittavat poikkeuskytkennät ja lähetämme korjausryhmän paikalle. Tavoitteemme on, ettei asiakas jää ilman sähköä vaikeissakaan olosuhteissa.

Työni on suurelle yleisölle näkymätöntä – siihen asti kunnes ongelmia ilmenee. Rauhallisempina päivinä keskitymme verkon valvontaan ja verkoston investointi- ja kunnossapitotöihin.

Huolehdimme töistä aiheutuvista kytkentämuutoksista ja työkeskeytyksien suorittamisesta. Myrskypäivinä menemme sitten myräkän ehdoilla: rajaamme vian mahdollisimman pienelle alueelle, hälytämme apuvoimat kentälle ja johdamme poikkeuskytkentöjen tekemistä ja viankorjausta.

Tässä tehtävässä pärjätäkseen täytyy siis kestää painetta ja pystyä tekemään rauhallisesti harkittuja päätöksiä kiireisissäkin tilanteissa. Turvallisuus – sekä asiakkaiden että asentajiemme – on tärkeintä. Hektisinä päivinä olen täysin kiinni työssä, mutta päivän päätteeksi en vie töitä kotiin, vaan seuraavan vuoron tekijä jatkaa siitä mihin jäin.

Olen huomannut, että Carunalla innokkuus palkitaan. Olen päässyt tekemään vaihtelevia ja mielekkäitä tehtäviä eri puolilla organisaatiota ja siinä samalla oppinut paljon uutta sekä itsestäni että ammatistani. Suomen suurin jakeluverkkoyhtiö tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin – kun niihin haluaa itse tarttua.

Tomi Laukkanen työskentelee Carunan ympäri vuorokauden päivystävässä käyttökeskustiimissä, joka vastaa Carunan siirto- ja jakeluverkon valvonnasta, operoinnista ja turvallisuudesta.

”Myrskypäivinä mennään myräkän ehdoilla”

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon