Turvallisuus edellä: Carunan puunkaatoapu-palvelu

ARTIKKELI

27.04.2015 klo 09:23
Tontin omistajalle tulee joskus eteen tilanne, jossa tontilta pitää kaataa sähkölinjojen vieressä sijaitsevia puita. Puita ei koskaan saa kaataa omin päin, vaan aina on otettava yhteyttä sähköverkkoyhtiöön metsurin lisäksi.

Maanomistaja tai tontin haltija vastaa itse puiden kaadosta ja ammattimetsurin tilaamisesta. Sähkönsiirtoyhtiö puolestaan vastaa sähköverkosta, -jakelusta ja -turvallisuudesta.

”Tarjoamme asiakkaillemme puhelimitse annettavaa puuston poistoneuvontaa ja tarvittaessa turvaa paikan päällä sähkölinjan varmistaen sähköturvallisuuden, kun asiakas poistattaa puustoa sähkölinjojen läheisyydessä. Pienjännitejohdon lähellä sijaitseville puille voimme antaa puunkaatoluvan puhelimitse. Jos metsuri arvioi, että sähkölinja pitää kaadon ajaksi laskea alas, tai että puut sijaitsevat suurjännitelinjojen (pylväässä kolme johdinta) läheisyydessä, lähetämme asentajan paikalle puunkaadon ajaksi”, kertoo Jenna Brunfeldt Carunalta.

”Puunkaadon suorittaa aina asiakkaan valitsema ammattitaitoinen metsuri. Meille kannattaa ehdottomasti soittaa aina. Jos luvallinen puunkaato vahingoittaa sähköverkkoa, emme veloita korjauksesta. Rakennuksille aiheutuvat vahingot ovat aina asiakkaan vastuulla.”

Puunkaatoapupalvelua vapaa-ajan asunnollaan käyttänyt asiakkaamme Ari Vörlin on erittäin tyytyväinen saamaansa palveluun:

”Tämän mallikelpoisemmin ei oikein asiakaspalvelutilanne voi toimia. Soitin Carunaan ja rattaat lähtivät saman tien liikkeelle. Asentaja tuli jämptisti paikalle, ja piti koko ajan minut ajan tasalla projektin suhteen. Sain kautta linjan erittäin asiakasmyönteistä palvelua”, Vörlin kehuu.

Puunkaatajan muistilista:

  • Ole ajoissa yhteydessä tarvitsemiisi ammattilaisiin. Ota ensin yhteyttä paikalliseen metsuriin. Ammattitaitoinen metsuri arvioi, miten työ voidaan suorittaa turvallisesti. Metsurien yhteystietoja saat esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksien kautta.
  • Ota tämän jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme, vähintään 1-2 viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa. Normaalina työaikana asentajaa vaativa puunkaatoapumme on maksutonta, työajan ulkopuolella aina maksullista. Pikatoimituksena palvelu on myös maksullista ja maksu peritään, kun puunkaatoapua pyydetään alle kolmen työpäivän sisällä tilauksesta.
  • Muista sopia erikseen puunkaatoapu mahdollisille data- tai puhelinkaapeleille linjojen omistajien kanssa. Puhelin- ja datakaapelit ovat yleensä paikallisen puhelinyhtiön omistuksessa, eivät koskaan sähköverkkoyhtiön.
  • Turvallisuus ennen kaikkea: Vahingon sattuessa älä koskaan yritä poistaa sähkölinjan päälle kaatunutta puuta itse, vaan soita vikailmoitusnumeroomme (puh. 0800 1 95011, 24h/vrk).

Vaurioituneesta linjasta tulee pysyä mahdollisimman kaukana. Koska sähkö "hyppää", sähköiskun saaminen ei edellytä johtoon koskemista. Varmista myös, ettei kukaan ulkopuolinen pääse johtoihin käsiksi ennen kuin paikalle saadaan apua.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon