Suurpellon sähköasema Espoossa on valmistunut ja otettu käyttöön

MEDIATIEDOTE

27.08.2019 klo 12:45
Caruna on rakentanut Espoon Suurpeltoon nykyaikaisen sähköaseman, jolla turvataan koko ajan kasvavan asuinalueen ja myös muun muassa Länsimetron sähkönsaanti. Uusi sähköasema parantaa yli 20 000 Carunan asiakkaan sähkönsaannin luotettavuutta. 

KORJATTU TIETO: edellinen Carunan sähköasema valmistui joulukuussa 2014 Keilaniemeen, ei vuonna 2015.

Uuden sähköaseman rakentaminen alkoi keväällä 2018 Henttaankaarelle Kehä II:n kupeeseen. Asema valmistui ja otettiin käyttöön elokuussa 2019. Caruna investoi lähes 8 miljoonaa euroa hankkeeseen.

"Sähkönkulutus Suurpellon alueella kasvaa. Sähköasema on merkittävä investointi Espooseen ja sen avulla varmistetaan, että alueen kodit ja yritykset saavat tarpeisiinsa riittävästi sähköä nyt ja edelleen alueen kasvaessa", Carunan alueverkkopäällikkö Miia Wallén kertoo.

Sähköasema on rakennettu ympäristöön sopivaksi

Sähköaseman sijoittuminen kaupunkiympäristöön on huomioitu aseman suunnittelussa ja rakentamisessa. Sähköaseman laitteistot ovat kaasueristeisiä, mikä vähentää huomattavasti maakäytöntarvetta ja maisemavaikutuksia perinteiseen ilmaeristeiseen sähköasemaan verrattuna. Sähköasema on arkkitehdin suunnittelema ja julkisivun sopivuuteen ympäristöönsä on panostettu. Sähköasema on pitkälti automatisoitu, mikä lisää sähköturvallisuutta ja sähkön siirron toimitusvarmuutta.

Sähköaseman rakennustöistä vastasi Siemens Oy ja arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co Oy. Sähköaseman rakennusprojektiin osallistui lukuisia aliurakoitsijoita, Espoon kaupungin edustajia ja muita tahoja. Kymmenet ammattilaiset tekivät työmaalla töitä tuhansia tunteja.

Suurpellon sähköaseman valmistumisen jälkeen Carunalla on Espoossa yhteensä 15 sähköasemaa. Carunan edellinen sähköasema Espooseen on valmistunut joulukuussa 2014.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon