Suomen suurin sähkönsiirtoyhtiö aloitti toimintansa nimellä Caruna

MEDIATIEDOTE

25.03.2014 klo 13:04
Fortumin Suomen sähkönsiirtoliiketoiminnan myyntiä koskeva yrityskauppa vahvistettiin eilen. Nykyinen johto ja henkilökunta jatkavat sähkönsiirtoliiketoimintaan keskittyvän uuden yhtiön toimintaa. Yhtiön toimitusjohtaja on Ari Koponen. Uuden sähkönsiirtoyhtiön nimi on Caruna.

Caruna panostaa ja investoi vahvasti suomalaiseen yhteiskuntaan. - Jatkamme mittavia verkkoinvestointeja kaikilla sähkönjakelualueillamme Suomessa samalla noin sadan miljoonan euron vuosittaisella tasolla kuin tähänkin saakka. Investoinneilla haluamme taata asiakkaillemme luotettavan sähkön saannin sekä edistää kestävämpää energiatuotantoa omalta osaltamme. Tarkastelemme asioita pitkällä aikajänteellä ja kehitämme toimintaamme alan parhaisiin käytäntöihin verraten. Tavoitteenamme on olla alamme edelläkävijä eurooppalaisessa vertailussa, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

- Olemme aktiivinen yhteiskunnallinen toimija. Sadan miljoonan vuosittainen investointitasomme tarkoittaa käytännössä sitä, että työllistämme Suomessa merkittävän määrän ihmisiä vuodesta toiseen, taloustilanteesta riippumatta. Kehitämme sähköverkkojamme siten, että ne tulevaisuudessa mahdollistaisivat muun muassa entistä monipuolisemmat energiajärjestelmät, asiakkaiden tuottaman energian myynnin verkkomme välityksellä ja sähköistetyn liikenteen entistä laajemmin, Koponen toteaa.

Muutokseen uusi yhtiö suhtautuu innostuneesti. Sadan vuoden historia antaa hyvän pohjan uudistumiselle.

- Tartumme uusiin mahdollisuuksiin innostuneesti. Meillä on takana 100 vuoden historia ja kokemus, mikä on vankka perusta uudelle yhtiölle. Tästä viestivät myös uusi nimi ja tuore yritysilme. Meillä on hyvä ja osaava henkilöstö. Panostamme henkilöstöömme ja sovellamme parhaita käytäntöjä työhömme ja palveluumme myös muilta toimialoilta. Asiakassuhteet jatkuvat kuten ennenkin, eikä muutos edellytä heiltä toimenpiteitä.

www.caruna.fi
https://www.facebook.com/caruna.fi
https://twitter.com/CarunaSuomi
http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: http://mediabank.fortum.com:80/public/38ac25b7e188.aspx

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).
 

Taustatietoa Carunasta

Carunan jakeluverkkoalueet sijaitsevat Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Sähköverkkoa Carunalla on yhteensä noin 79 000 kilometriä eri puolilla Suomea. Carunalla on noin 20 prosentin markkinaosuus Suomen paikallisesta sähkönsiirrosta.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon