Siirtohintamme nousevat 1.3.2016 alkaen

UUTINEN

18.01.2016 klo 10:11
Sähkönjakeluverkko vaatii jatkuvaa kunnossapitoa ja uusimista. Olemme sitoutuneet parantamaan asiakkaidemme sähkönjakelun luotettavuutta kaikilla verkkoalueillamme. Uudistamme ja kehitämme sähköverkkoamme vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla ja jatkamme parannustöitä sähkökatkojen vähentämiseksi myös tulevina vuosina.

Mittavista sähköverkon luotettavuutta parantavista toimenpiteistä johtuen korotamme siirtohintojamme maaliskuun alusta alkaen. Korotuksen vaikutus siirtolaskun verolliseen loppusummaan on Caruna Oy:n alueella keskimäärin 27 % ja Caruna Espoo Oy:n alueella keskimäärin 22 %. Asiakkaamme saavat hinnanmuutoksesta kertovan kirjeen ja päivitetyn verkkopalveluhinnastomme tammikuun lopussa postitse.

Verkonparannushankkeet parantavat sähkönjakelun luotettavuutta

Verkonparannushankkeilla on iso vaikutus sähkönjakelun luotettavuuteen, sillä yli puolet sähkökatkoista aiheutuu myrskyjen, ukkosten ja lumentulon yhteydessä sähkölinjoille kaatuneista puista. Kehitämme sähköverkkoamme nopeutetulla aikataululla viime vuosien voimakkaiden sääilmiöiden vuoksi. Tavoitteenamme on, että pystymme palauttamaan sähköt mahdollisimman nopeasti sähkömarkkinalain tavoitetasojen mukaisesti, taajamissa 6 ja haja-asutusalueilla 36 tunnissa vuoteen 2028 mennessä. Haluamme varmistaa, että verkko toimii mahdollisimman luotettavasti nyt ja tulevaisuudessa.

Energiavirasto valvoo hinnoittelun kohtuullisuutta

Sähköverkkoyhtiöiden toimintaa säätelee sähkömarkkinalaki. Lainsäädännön tavoitteena on turvata sähkönkäyttäjille luotettava sähkönjakelu sekä kohtuullinen hinnoittelu ja verkkoyhtiöille mahdollisuus toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Sähköverkkoluvat myöntää Energiavirasto (EV), joka myös valvoo siirtohinnoittelun kohtuullisuutta.

Lisätietoja siirtohinnoittelusta löydät sivun alareunan linkistä.

Jaa artikkeli
Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon