Satakunnassa ja Pirkanmaalla parannetaan 15 000 asiakkaan sähkönsaantia

Satakunnassa ja Pirkanmaalla parannetaan 15 000 asiakkaan sähkönsaantia

Caruna aloittaa Satakunnassa ja Pirkanmaalla rakennustyöt, joiden aikana alueen voimajohtoja saneerataan ja sähköasemia laajennetaan ja uusitaan. Näillä toimenpiteillä parannetaan noin 15 000 asiakkaan sähkönsaannin luotettavuutta. 

Rakennustyöt työllistävät alueilla suoraan kymmeniä henkilöitä seuraavan kolmen vuoden aikana. Rakennustyöt on suunniteltu niin, että ne eivät aiheuta alueen sähkönjakeluun keskeytyksiä.

Sähköpylväiden määrä pelloilla vähenee

Uusittavaa 110 kilovoltin (kV) voimajohtoa on yhteensä noin 28 kilometriä. Voimajohtoja rakennetaan Äetsän, Risteen, Puurijärven, Keikyän, Kaukolan, Vinkkilän ja Myllymaan alueilla.

Voimajohdot rakennetaan nykyisille johtokaduille. Sähköpylväiden kokonaismäärä alueella vähenee, mikä helpottaa jatkossa muun muassa peltoalueilla työskentelyä. 

Työt voimajohtojen osalta alkavat maaliskuussa 2018 ja päättyvät kesällä 2019. TLT-Building Oy, joka rakentaa voimajohdot, tiedottaa rakentamisen vaiheista ja aikatauluista maanomistajille muun muassa maanomistajakirjeillä. 

Sähköasemat valmistuvat vuoden 2020 aikana

Sastamalassa laajennetaan Äetsän sähköasemaa, kaupunkiin rakennetaan kokonaan uusi sähköasema ja Tyrvään voimalaitoksen läheisyydessä sijaitseva sähköasema uusitaan.  Eurajoella saneerataan Luvian sähköasema. Työt sähköasemilla aloitetaan toukokuussa 2018. Sähköasemat ovat kokonaisuudessaan valmiita vuoden 2020 aikana. 

"Investoimme tällä hetkellä vahvasti suurjännitteisen verkon saneeraukseen sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Sähköasemien laajennuksilla mahdollistetaan asiakasliityntöjen lukumäärän kasvu ja alueiden kehittyminen myös tulevaisuudessa", Carunan alueverkkopäällikkö Miia Wallén toteaa.

Voimajohtorakentamisen toteuttaa TLT-Building Oy ja sähköasemien rakentaminen on SLT Consults Oy:n toteutuksessa.

"Nyt solmittu sopimus on meille merkittävä. Voimajohtojen suunnittelu ja rakentaminen ovat ydinosaamistamme ja meille on tärkeää, että Caruna luottaa osaamiseemme johtojensa saneeraajana. On hienoa jälleen tehdä yhteistyötä Carunan kanssa", TLT Building Oy:n toimitusjohtaja Vesa Nurmi sanoo.  

"Caruna Oy on ollut jo useana vuonna meille merkittävä asiakas. On hienoa olla mukana toteuttamassa tälläkin alueella Carunan sähköverkkojen toimitusvarmuuden parantamista, yhdessä heidän ammattitaitoisen henkilöstönsä kanssa. Meille ja meidän kumppaniyrityksillemme nyt tehty hankesopimus on merkittävä ja luo vakaata näkymää tulevaisuuteen", SLT Consults Oy:n Kimmo Kärki kertoo.

Saneerattavat voimajohdot ja sähköasemat kartalla

Lue lisää aiheesta